Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne

Η ιστορία του Paco Rabanne ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με το λανσάρισμα του Calandre

Έφυγε σε ηλικία 88 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne.

O εμβληματικός σχεδιαστής από την Ισπανία ταυτίστηκε με την Space Age αισθητική των 60’s αλλά και την αρωματοποιία.

sfbdsfbf

Tα αρώματα με την υπογραφή του σημείωσαν και σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως και είναι μάλιστα ιδιαιτέρως δημοφιλή στην Ελλάδα.

Ο ισπανικής καταγωγής fashion designer άφησε την τελευταία του πνοή στο Portsall της Γαλλίας.

cscscscscs

«Ο Paco Rabanne έκανε την υπέρβαση. Ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει τις μοντέρνες Παριζιάνες να κυκλοφορούν με φορέματα από πλαστικό και μέταλλο; Ποιος άλλος θα μπορούσε να οραματιστεί μία κολόνια με το όνομα “Calandre” (που σημαίνει σχάρα αυτοκινήτου) και να την καταστήσει σε σύμβολο της σύγχρονης θηλυκότητας;», δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος μόδας και ομορφιά του ομίλου εκφράζοντας τη θλίψη του.

 «Η ιστορία του ομίλου μας αλλά και του Paco Rabanne ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με το λανσάρισμα του Calandre, αμέσως μετά το λανσάρισμα, από τον σχεδιαστή της συλλογής των “12 Φορεμάτων από Σύγχρονα Υλικά ”. Το όνομά του είχε συνδεθεί με την τόλμη, την επανάσταση και την πρόκληση – έννοιες τις οποίες μετέφερε μέσα από τη μοναδική αισθητική του. Θα παραμείνει σημαντική πηγή έμπνευσης για τις ομάδες μόδας και αρωματοποιίας της Puig. Τα ειλικρινή μου συλληπητήρια στους οικείους του», σημείωσε.

Πηγή: skai.gr