Παυλοπέτρι | Δράσεις για την ανάδειξη και προστασία του

Όλα όσα δρομολογούντα για το βυθισμένο αρχαίο οικισμό

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στην Λακωνία για τον βυθισμένο αρχαίο οικισμό, στο Παυλοπέτρι -στο πλαίσιο του έργου “INHERIT”, του προγράμματος “INTERREG MED”- αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου είχε με στελέχη του εν λόγω έργου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου “INHERIT” (Στρατηγικές βιώσιμου τουρισμού για τη συντήρηση και αξιοποίηση της παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς της Μεσογείου), στο οποίο μετέχουν συνολικά 15 εταίροι -και άλλοι 3 υποστηρικτικοί- από 10 χώρες της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου -οι δράσεις του οποίου δεν θα αφορούν μόνον στον αρχαιολογικό χώρο αλλά διασφαλίζουν και ενισχύουν την αειφόρο διαχείριση του μνημείου-, θα διοργανωθούν στη Λακωνία, έως τα τέλη του ερχόμενου Απριλίου, farm trips ευρωπαϊκών εταίρων του πρόγραμματος “INTERREG MED” καθώς και δημοσιογράφων.

Προβλέπεται επίσης σήμανση του μνημείου και υποθαλάσσιοι διάδρομοι – σημαδούρες που θα οδηγούν σε αυτό, ενώ θα παραχθεί και σχετικό video προβολής και ανάδειξης του βυθισμένου αρχαίου οικισμού κ.α.