Πάτρα | OXI στο κλείσιμο του εργοστασίου CROWN – HELLAS CA

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 121 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας την εργοδοσία της CROWN – HELLAS CAN που με την απόφασή της για κλείσιμο του εργοστασίου στην Πάτρα πετάει στο δρόμο 121 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Εργάτες και εργάτριες που για χρόνια ο συγκεκριμένος πολυεθνικός όμιλος ξεζούμισε για να παράγει τεράστια κέρδη και σήμερα τους στέλνει στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών, τις ζωές των εργατών και των οικογενειών τους. Ανάπτυξη που πατάει πάνω σε εκατοντάδες μνημονιακούς και αντεργατικούς νόμους που έκαναν δώρο όλες οι κυβερνήσεις στην εργοδοσία.

Κανείς εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να αποδεχτεί σαν «αναγκαστικό μέτρο» το κλείσιμο του εργοστασίου, τη λογική «του μικρότερου κακού». Η δουλειά μας, η ζωές οι δικές μας και των οικογενειών μας δεν είναι «ρουλέτα», είναι δικαίωμα και υπερασπίζεται καθημερινά με αγώνες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Αυτοί ακριβώς οι αγώνες και η ενότητα των εργαζομένων είναι που σήμερα φέρνει ακόμη και νίκες, όπως πρόσφατα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, στην COSCO ή στη ΛΑΡΚΟ που εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους κρατάνε ανοιχτό το εργοστάσιο.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Όπλο μας ο οργανωμένος αγώνας, η ενότητά μας και η αλληλεγγύη.

Στηρίζουμε το δίκιο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο. Συμμετέχουμε στις 4ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια στο εργοστάσιο της Hellas-Can, σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου που προκήρυξε το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Η Ένωση».

Απαιτούμε:

· Εδώ και τώρα ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του εργοστασίου.

· Καμία απόλυση εργαζόμενου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Πάτρας να σταθούν στο πλευρό των 121 εργαζομένων του εργοστασίου της Hellas-Can και να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ