Πάτρα: «Τα μαγαζιά μας θα ανοίξουν» ‑ Ανταρσία από τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι μαγαζάτορες στην Πάτρα με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην Αχαΐα την Δευτέρα.

Οι αντιδράσεις στην περιοχή είναι μεγάλες και ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε πως τα καταστήματα θα ανοίξουν παρά την σχετική απαγόρευση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζαφειρόπουλος μιλώντας στο Θέμα 104,6, είναι «απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε μέσα στη νύχτα ότι δεν ανοίγουμε και είναι απαράδεκτο να μένουμε κλειστοί» και πρόσθεσε ότι «η μισή Ελλάδα είναι στο βαθύ κόκκινο και δεν έχουμε καταλάβει με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση».

Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε ότι «δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση», υπογραμμίζοντας ότι «θα καλέσουμε όλους τους συναδέλφους και θα μείνουμε ανοικτά», καθώς όπως είπε «δεν έχουμε άλλο περιθώριο, είναι όλα στα κάγκελα».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, «δεν είμαστε εμείς εστία μετάδοσης του ιού, γιατί έχουμε υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούσαμε και θα τα τηρήσουμε». Αναρωτήθηκε μάλιστα, «γιατί δεν κλείνει η Αθήνα και κλείνει η Πάτρα, αφού εκεί έχει περισσότερα κρούσματα» και τόνισε ότι έτσι κι αλλιώς «πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν».