Πάτρα: Κάνουν ξανά ακτινογραφίες οι ασθενείς στον Αγ. Αλέξη

Λειτουργεί και πάλι επιτέλους μετά από περίπου δύο μήνες το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Αγίου Αλεξίου. Μπαίνει έτσι τέλος στην μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών που για όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από την συγκεκριμένη δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης με αποτέλεσμα να πρέπει να τρέχουν σε ιδιωτικά κέντρα ή σε άλλη δημόσια δομή και να επιστρέφουν μετά στον Αγ. Αλέξιο για να δει ο γιατρός τους τα αποτελέσματα κτλ..

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τελικά το παλιό ακτινολογικό μηχάνημα επισκευάστηκε καθώς δεν κατέστη δυνατόν να μεταφερθεί στην Πάτρα καινούργιο από τη Μεσσηνία ή την Ζάκυνθο όπως προσπάθησε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Το μηχάνημα ήταν έτοιμο μόλις πριν 2-3 ημέρες, δοκιμάστηκε σήμερα με επιτυχία και από αύριο Πέμπτη αναμένεται να μπει κανονικά προς χρήση για τους ασθενείς που χρειάζονται εξετάσεις.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι η παλαιότητά του στην πράξη έχει αποδείξει ότι προκαλεί, συχνά-πυκνά, προβλήματα και ως εκ τούτου η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα πρέπει άμεσα να τρέξει τις διαδικασίες ώστε να βρεθεί μια μόνιμη και αξιόπιστη λύση.

Την ίδια ώρα στον «πάγο» παραμένει η αγορά ενός αξονικού τομογράφου ο οποίος κρίνεται απολύτως απαραίτητος για την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των ασθενών που προσφεύγουν στο Κ.Υ. του Αγ. Αλεξίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα για την προμήθειά του υπάρχουν ωστόσο δεν έχουν προχωρήσει ακόμα οι διαδικασίες προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός για την αγορά του.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα με το κτιριακό του Κ.Υ.. Για το θέμα ο διευθυντής του Ανδρέας Παναγιωτόπουλος έχει στείλει σχετική επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό Εργασία Τάσο Πετρόπουλο προτείνοντας ουσιαστικά το κτίριο στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου να δοθεί εξολοκλήρου στο Κ.Υ. κι εκείνο στην Γούναρη να δοθεί πλήρως στο ΕΦΚΑ.

Έτσι θα μπορούσαν να αποφευχθούν δυσλειτουργίες όπως οι ασθενείς να πηγαίνουν για γιατρό στην Γούναρη, να τρέχουν για τις εξετάσεις τους στον Αγ. Αλέξιο και μετά πάλι στον γιατρό για τα συμπεράσματα και την αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσουν.