Πάσχα στο χωριό, Πάσχα στη Βαμβακού!

Ψηφιακό εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με άρωμα παράδοσης & φύσης από χωριό

Πάσχα στο χωριό ή Πάσχα στην πόλη; Μία από τις πιο επίκαιρες ερωτήσεις. Εμείς απαντάμε: διαφορετικό και δημιουργικό Πάσχα στη Βαμβακού Λακωνίας! Φέτος, βάλαμε στόχο να γιορτάσουμε μαζί, ό,τι κι αν γίνει. Είτε βρεθούμε από κοντά είτε παραμείνουμε μακριά, η Vamvakou Revival φέρνει το Πάσχα από το χωριό στην πόλη και στο σπίτι σας! Την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα, μοιραζόμαστε μαζί σας τις δικές μας ιστορίες κι εμπειρίες και ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα πρωτότυπων ψηφιακών εκδηλώσεων και δραστη-ριοτήτων που θα μας φέρει κοντά με τη φύση, την παράδοση και τα έθιμά μας. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού και υλοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μια από τις σημαντικότερες εορτές του χρόνου πλησιάζει και ανυπομονούμε να πλημμυρίσει το σπίτι Άνοιξη και λουλούδια, να μυρίσει πασχαλινά γλυκά και να γεμίσει χρώματα. Τη Μεγάλη Τρίτη (27/04) καλούμε παιδιά 5-12 ετών να συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό πασχαλινό εργαστήριο και να φτιάξουν χειροτεχνίες που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι. Τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04) προετοιμαζόμαστε για το βράδυ της Ανάστασης και φτιάχνουμε μαζί, γονείς και παιδιά, με την Ποτούλα Λαφόγιαννη, τη δική μας μοναδική και ξεχωριστή λαμπάδα.

Κι όταν βάφετε τα αβγά, την Μεγάλη Πέμπτη (29/04), κρατήστε μερικά, για να πειραματιστείτε με αυτά, σε ένα εορταστικό επιστημονικό εργαστήριο για παιδιά 9-14 ετών, το οποίο έρχεται από το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) στο σπίτι σας, με την Έλενα Παλούμπα, χημικό και υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας. «Πιασ’ τ’ αβγό και μάθε το», λοιπόν!

Και κάπως έτσι θα πιάσουμε τον Μάη και θα έρθουμε πιο κοντά στη φύση. Με δημιουργικές δραστηριότητες (05/05) για παιδιά 5-12 ετών, χειροτεχνίες, λουλουδένιους μύλους και διαδικτυακά παιχνίδια, αλλά και μπαί-νοντας μέσα τη φάρμα των ζώων (08/05), ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού θέατρου για παιδιά 5-12 ετών, με την Ελένη Ζαχοπούλου, ηθοποιό και συνεργάτιδα του Εθνικού Θεάτρου. Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκλη-ρώνεται, τιμώντας τις μητέρες και φτιάχνοντας μοναδικά δώρα για εκείνες, σε μια δημιουργική δραστηριό-τητα για παιδιά 5-12 ετών, ανήμερα της Γιορτής της (09/05).

Ελάτε να μας συνεπάρει η Άνοιξη που έχει ανθίσει και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης που κρύβει μέσα του μια αισιοδοξία!

Δείτε το πρόγραμμα και πληροφορίες κρατήσεων ΕΔΩ

#EasteratVamvakou

#VamvakouRevival