ΠΑΣΟΚ: Δείτε τα ονόματα υποψηφίων στην Πελοπόννησο

Δείτε πως διαμορφώνεται ο «χάρτης» των υποψηφιοτήτων σε όλη τη χώρα

Επιθετικό σχεδιασμό 40 ημερών, μέχρι τα Χριστούγεννα έχει εκπονήσει το ΠΑΣΟΚ και φουλάρει τις μηχανές  ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Μετά το σήμα Μητσοτάκη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο οποίος με την ομιλία του έθεσε τα διλήμματα των εκλογών αλλά και έδωσε το άτυπο σήμα έναρξης της μακράς προεκλογικής περιόδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους συνεργάτες του. Μεταξύ άλλων μετείχαν οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Μάντζος, Μιχάλης Κατρίνης, Νίκος Σαλαγιάννης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ευαγγελία Λιακούλη, Αναστασία Σιμητροπούλου, Βάσια Αναστασίου.

Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών που ήδη υλοποιείται. Την Τρίτη, ο κ. Ανδρουλάκης πήγε στην αγορά της Καλλιθέας, την Πέμπτη στο Πολυτεχνείο, σήμερα μιλά στο Άργος. Θα ακολουθήσουν και άλλες περιοδείες στην περιφέρεια (Κρήτη, Πιερία, Καβάλα κ.α.).

Τη Δευτέρα το πρωί ο Ν. Ανδρουλάκης έχει οργανώσει συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τις υποκλοπές. Παρόντες θα είναι ο συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Χρήστος Κακλαμάνης και Μανώλης Βελεγράκης. Εξάλλου την Κυριακή δημοσιεύεται στο «Βήμα» άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την επιτροπή PEGA, θα οργανωθούν εξορμήσεις στελεχών στην περιφέρεια με αιχμή την ακρίβεια, το μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα, και το κράτος δικαίου. Με λίγα λόγια: «το ΠΑΣΟΚ περνά στην αντεπίθεση, αναδεικνύοντας προβλήματα, λύσεις και προβάλλοντας προγραμματικές στιβαρές και όχι λαϊκιστικές, θέσεις» όπως συμπυκνώνει στέλεχος της Χ. Τρικούπη.
Κεντρική Επιτροπή 10-11 Δεκεμβρίου

Η Κεντρική Επιτροπή που αναβλήθηκε – κατ’ άλλους λόγω πληροφοριών περί επίσπευσης των εκλογών, κατ’ άλλους επειδή απλώς δεν ήταν έτοιμα τα ψηφοδέλτια – ορίστηκε για τις 10-11 Δεκεμβρίου. Εκεί θα παρουσιαστεί και ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοδελτίων και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει το εναρκτήριο σάλπισμα για τις εκλογές.

Στο πλαίσιο της τελικής ανασύνταξης, εντάσσεται και η ανακοίνωση των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τους τομείς του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι γραμματέας στον Πολιτικό Σχεδιασμό ανέλαβε ο Παναγιώτης Δουδωνής και το Οργανωτικό οι Αναστασία Χατζηδάκη και Νίκος Δασκαλάκης.
Σενάρια για εκλογές τέλη Φλεβάρη-αρχές Μάρτη

Οι «εκπλήξεις» στα ψηφοδέλτια αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα, σε συνάρτηση και με τον χρόνο των εκλογών. Επ’ αυτού τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθώς άλλοι εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις προκηρύξει όσο αργότερα γίνεται, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανόν να στηθούν κάλπες με την παλιά απογραφή, που ξεκινά να ισχύει από τις αρχές Μαρτίου. Σε αυτό το σενάριο, οι πρώτες κάλπες με απλή αναλογική θεωρούν ότι θα στηθούν 26 Φεβρουαρίου ή 5 Μαρτίου και οι δεύτερες με το μπόνους της ενισχυμένης αναλογικής περίπου ένα μήνα μετά, 2 ή 9 Απριλίου με το Πάσχα να πέφτει 16/4.

Οι υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι:

Η επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τους Β. Αργύρη, Ν. Σαλαγιάννη, Μ. Όθωνα έχει ολοκληρώσει κατά 100% την εισήγησή της για τα ψηφοδέλτια αν και δεν ανακοινώνονται ακόμη καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές/προσθήκες λόγω της πληθώρας υποψηφίων.

Μέχρι στιγμής ο «χάρτης» των υποψηφιοτήτων διαμορφώνεται ως εξής:
Αττική

Α’ Αθήνας: Ο νυν βουλευτής Κ. Σκανδαλίδης, ο Π. Γερουλάνος ο Δημήτρης Οικονόμου (γιος του Παντελή Οικονόμου), Γιώργος Γιάνναρος (γιος του πρώην στελέχους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) , Χριστίνα Μανωλοπούλου (διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου Ευ. Βενιζέλου) Ρωξάνη Μπέη, Πόπη Γιαννοπούλου, Ζέφη Δημαδάμα,, Πάνος Αβραμόπουλος, Γιώργος Αποστολόπουλος, Κέλλυ Σταμούλη (κόρη του πρώην υπουργού), Ηλίας Λιβάνης (γιος του Αντώνη Λιβάνη ο οποίος ακούγεται και για τη Δυτική Αθήνα), ο Μάνος Επιτροπάκης.

Βόρειος Τομέας Αθήνας:

Ανδρέας Λοβέρδος, Μιλένα Αποστολάκη, Παναγιώτης Βλάχος, Έφη Χαλάτση, Κατερίνα Μπατζελή, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανατογιάννης, Ρένια Ζαρκαδούλα, Τάσος Βασιλείου, Παναγιώτης Γκανιάτσος, Γιάννης Πούπκος.

Νότια Αθήνα:

Τόνια Αντωνίου, Στέφανος Ξεκαλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Αναστασία Σιμητροπούλου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πεταλωτής, Μαρία Τσέλιου, Αρης Τσαμπώρας, Μιχάλης Καλογιαννάκης, Κατερίνα Βαλαβάνη.

Δυτικός τομέας Αθήνας:

Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Ηρακλής Δρούλιας, Θανάσης Κατερινόπουλος, Θανάσης Βαφειώτης, Τάσος Δαρσινός.

Ανατολική Αττική

Εκεί θα είναι υποψήφιος ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παντελής Ασπραδάκης, η πρώην αναπληρώτρια γραμματέας επικοινωνίας Βάσια Αναστασίου ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σμέρος. ο Σπύρος Βρεττός, ο Λάζαρος Καραούλης. ο Μιλτιάδης Νεκτάριος,

Δυτική Αττική:

Ο Μηνάς Αναστασάκης ο γιατρός ο Αγγελος Λιόσης και ακούγεται και το όνομα του δημοσιογράφου Δημήτρη Στάμου καθώς και το ενδεχόμενο του Ηλία Λιβάνη.

Α’ Πειραιά:

Εχει γίνει κρούση στον Παναγιώτη Φασούλα ο οποίος το σκέφτεται. Λευτέρης Χρυσοφάκης και Βασίλης Κατσαφάδος, ενώ ακούγεται και το όνομα της Μάρας Κουκουδάκη.

Β’ Πειραιά: Δημήτρης Διαμαντίδης, Δημήτρης Κατσικάρης. Ακούγεται το όνομα του Χρήστου Σαλαλέ, στέλεχος του ρεύματος του «σημιτικού εκσυγχρονισμού» πρώην υποψήφιος δήμαρχος στο Κερατσίνι και διατελέσας διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, εκείνη την περίοδο. Ο ίδιος κινείται από το καλοκαίρι και πληροφορίες αναφέρουν ότι συνυποψήφιοί του φέρεται να διαμαρτυρήθηκαν στα υψηλά πατώματα της Χ. Τρικούπη, πλην χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης ακούγονται οι Γιάννης Τσούτσας και Λεωνίδας Αθανασιάδης.
Κρήτη

Ηράκλειο: Η απόσυρση του Βασίλη Κεγκέρογλου που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον δήμο Μίνωα Πεδιάδος, από όπου έλκει την καταγωγή του, ανοίγει μια θέση. Υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής (επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου) Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Φραγκίσκος Λαμπρινός (γιος του νυν δημάρχου Ηρακλείου) η Ελένη Βατσινά και ο Χρήστος Στρατάκης (γιος του πρώην βουλευτή) καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παύλος Μπαριτάκης και Λάμπρος Βαμβακάς. Ακούστηκαν και άλλα ονόματα, όπως ο Σταύρος Τζεδάκης, ο 30άρης και μέλος της ΚΕ Μιχάλης Φακουρέλης καθώς και ο Παύλος Σκουλάς ανιψιός του γνωστού μουσικού η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη. Δεν είναι βέβαιο ωστόσο ότι θα είναι τελικώς υποψήφιοι.

Χανιά:

Υποψήφιοι θα είναι η πρώην βουλευτής Λίτσα Κουρουπάκη, ο Τάσος Κουρουπάκης (περιφερειακός σύμβουλος), ο Σπύρος Σοφιανός (πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου).

Ρέθυμνο

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Χνάρης
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αιτωλοακαρνανία

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης – βουλευτής
Σταρακά Χριστίνα -υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου
Γάκης Ευάγγελος -Ορθοπεδικός
Τριφιάτης Παναγιώτης – μέλος ΚΕ ΠΑΣΟΚ, αξιωματικός Πολ. Ναυτικού
Κατσαρή Ντίνα
Αναγνωστόπουλος Ιωάννης -Γιατρός ΕΣΥ
Κουνέλης Ιωάννης – λογιστής
Κουτσομπίνας Θόδωρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Μπισμπίκη Αικατερίνη – Συνταξιούχος ΟΤΕ
Πιστιόλη Περσεφόνη – εκπαιδευτικός

Αχαΐα

Παπανδρέου Γιώργος -πρώην πρωθυπουργός -βουλευτής
Αναργύρου Δήμητρα – δημοσιογράφος ΕΡΤ
Βουλδής Χρήστος -Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Καρβουνιάρης Γιώργος – Δημοσιογράφος
Κατσιφάρας Αποστόλης (πρώην περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος)
Κατσικόπουλος Δημήτρης – Δικηγόρος
Κομνηνός Δημήτρης – Δικηγόρος
Λόη Ολυμπία – Δημόσιος Υπάλληλος
Λουκοπούλου Παρασκευή – Γιατρός
Οικονόμου Χρήστος – Πολιτικός Μηχανικός
Σακκάς Γιώργος – Στρατιωτικός
Σκανδάμης Μαρίνος
Σκουρλάς Κωνσταντίνος – Ιατρός μαιευτήρας χειρουργός
Σολωμού Κατερίνα – Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών
Ταπεινός Ιωάννης – Συνταξιούχος Αστυνομικός
Τσουραμάνης Ανδρέας επιχειρηματίας
Διπλοστεφανάκης Σοφοκλής -Δημόσιος υπάλληλος
Φιλιππάτος Δημήτρης – Ιδιωτικός υπάλληλος

Ιωάννινα

Θα είναι υποψήφιοι οι Τσίμαρης Γιάννης (γιατρός) Κωνσταντίνος Γάτσιος, Σωτήρης Ζαρπαλάς (στέλεχος ΚΕ)
Άρτα:

Χρήστος Γκόκας, Χρήστος Μέγας, Ρίζου (δικηγόρος), Μαργέτη (φαρμακοποιός).
Ηλεία

Κατρίνης Μιχάλης
Άμπου Χάντμπα Μισέλ – δικηγόρος
Χρόνης Αριστομένης
Γεωργοπούλου Παρασκευή
Κοκκαλιάρη Νικολέττα
Τσεριώνης Κωνσταντίνος
Φωτόπουλος Γεώργιος
Κανελλόπουλος Νικόλαος
Θεοδωρακόπουλος Θεόδωρος

Θεσσαλονίκη

Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι ξανά υποψήφιος ο Χάρης Καστανίδης, ο Κυριάκος Κυριάκος, ο Αντώνης Σαουλίδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, οι γιατροί Νίκος Ξυλούρης και Πέννυ Δαλαμπούρα, Χρυσή Γκαβανίδου, Χαρά Αμανατίδου, Γιώργος Πινακίδης, Χρυσή Γκαβανίδου, Κρυσταλλία Μουτάφη, Πέτρος Λεκκάκης. Ερωτηματικό παραμένει η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιοι ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Θανάσης Γλαβίνας, η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου, και οι Βίκυ Παπαγεωργίου, Κ. Πετρίδης. Μαρία Κιλαζίδου, Θεοδώρα Σαμαρά, Πλουσία Ευθυμιάδου, Μιχάλης Πάππος.
Κεντρική Μακεδονία

Χαλκιδική :Απόστολος Πάνας
Ημαθία: Ολυμπία Αποστόλου, Μπάμπης Γκιόνογλου, Νίκος Τσιαμήτρος, Λεωνίδας Ακριβόπουλος.
Πιερία: Γιάννης Μαλτζάρης. Μαρία Μίχου, Γιάννης Μποστανίτης, Χρήστος Στεφόπουλος
Κιλκίς: Ο νυν βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο Στέφανος Παραστατίδης και Γιώργος Αναστασιάδης, ενώ ακούγεται και ο Θέμης Ανθρακίδης.

Ανατολική Μακεδονία

Καβάλα: Δημήτρης Παπουτσής, Σάββας Εμινίδης.
Σέρρες: Όλγα Μητλιάγκα (δικηγόρος) Μιχάλης Τζελέπης (πρώην βουλευτής) Παναγιώτης Καρίπογλου.
Δράμα: Η νυν βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου και οι Τάσος Νικολαΐδης, Δαμιανός Καγκελίδης.

Δυτική Μακεδονία

Φλώρινα: Ελισάβετ Παναγιωτίδου, Λάζαρος Λαβασίδης, Λεωνίδας Καλυβιάνος και Νίκος Σαμαράς.
Κοζάνη: Πάρις Κουκουλόπουλος.
Πέλλα: Νίκος Τσακιρίδης. Κική Παπαδάκη, Παναγιώτης Ζαραγουλίδης, Ραχήλ Αλεξανδρίδου
Γρεβενά: Γιάννης Στούπας

Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία

Φθιώτιδα: Ο Νίκος Τσώνης, ο Νίκος Μπέτσιος, ο Βασίλης Μαστρογιάννης (δρ. Πανεπιστημίου, αξιωματικός της ΕΛΑΣ), η Κωνσταντίνα Αντεργιώτη, ο Παναγιώτης Κυριάκου, ο Αντώνης Παπαγόρας.
Βοιωτία: Γιώργος Μουλκιώτης, Χριστίνα Σταμούλη ενώ ακούγεται η επιστροφή του πρώην βουλευτή και γραµµατέα της Νεολαίας Βασίλη Τόγια
Λάρισα: Ευαγγελία Λιακούλη, Θωμάς Παπαλιάγκας.
Τρίκαλα: Λένα Χαλβατζά, Γιώργος Οικονόμου.
Μαγνησία: Δημήτρης Τσιμπανάκος (οικονομολόγος), ο διεθνολόγος Γιώργος Πετρουλάκης , ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Χορταργιάς και Γιάννης Αναστασίου, Αποστόλης Κανναβός, Φώτης Χατζηδημητρίου, η Άσπα Γοσποδίνη.

Πελοπόννησος

Αρκαδία: οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου και Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Λακωνία: Νάγια Γρηγοράκου.
Αργολίδα: Ανδρέας Πουλάς (πρώην βουλευτής) Παναγιώτης Ψυχογιός, Τάσος Χιβιδόπουλος.
Μεσσηνία: Μενέλαος Γερονικολός, Γιάννης Πάζιος και Γιώργος Κατσούλης.
Κορινθία: Κατερίνα Φαρμάκη, Τζίμης Αγγελόπουλος, Βαγγέλης Ανδριανάκος και Κατερίνα Ταγαρά.

Θράκη

Ξάνθη: Ανέστης Αντωνιάδης. Ο βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν πιθανότατα θα διαγραφεί λόγω της δήλωσής του περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.
Ροδόπη: Ιλχάν Αχμέτ, Γιώργος Μανανάς, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, Ριτβάν Μολαϊσά.
Εβρος: Σταύρος Βαβίας, Κρυσταλία Αρμενάκη (δικηγόρος), Παναγιώτης Ζαπάρτας.

Νησιά Αιγαίου

Δωδεκάνησα: Γιώργος Νικητιάδης, Παναγιώτης Κουνάκης, Βάιος Καλοπίττας, Κατερίνα Γαβαλά, Φώτης Χατζηδιάκος.
Κυκλάδες: Γιάννης Βλασερός
Λέσβος ακούγονται τα ονόματα των Παναγιώτη Παρασκευαΐδη (γιατρός) Γιώργου Πετρέλη, Μάγδας Τούφου και Βάσω Χοχλάκα.