Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις λευκές νύχτες

Τοποθετούμαστε αρνητικά στην έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της επέκτασης του ωραρίου των καταστημάτων

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, τοποθετούμαστε αρνητικά στην έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της επέκτασης του ωραρίου των καταστημάτων, για τις περιβόητες λευκές νύχτες. Η θέση αυτή δεν είναι καινούργια έχουμε επανατοποθετηθεί ανάλογα και στο παρελθόν.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου, των απλήρωτων υπερωριών, των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Ιδιαίτερα οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν βάλει στόχο να κάνουν τη νύχτα …μέρα για τους εμποροϋπάλληλους.

Επιπλέον η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων απέδειξε πως ούτε οι «λευκές νύχτες» , ούτε το «άνοιγμα τις Κυριακές» δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν τη θέση, ούτε να αναστείλουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, ιδιαίτερα για τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, που δέχονται τις επιπτώσεις από τη φορολεηλασία και τα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη.

Αντίθετα λειτουργούν ως τροχοπέδη ανοίγοντας το δρόμο για τους εργαζόμενους στο εμπόριο να δουλεύουν χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα. Οι μόνοι που τελικά θα ωφεληθούν είναι οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, τα πολυκαταστήματα κλπ

Με όσα αναφέραμε καταψηφίζουμε την επέκταση του ωραρίου καταστημάτων γιατί ανοίγει τον δρόμο για όλα τα παραπάνω, και προσθέτει στην ουσία ακόμη μια θηλιά σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.