«Πάρε θέση» | Κοντά στους δημότες ο Κώστας Τζιούμης

Live επικοινωνία και διάλογος για όλα τα ζητήματα του Δήμου Τρίπολης

Έναν νέο, σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, μέσω των social media (facebook) εγκαινίασε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Η αρχή έγινε την Κυριακή (31/5/2020), με live εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος απάντησε σε πάρα πολλά ερωτήματα τα οποία τέθηκαν από τους πολίτες.

Η συμμετοχή των δημοτών ήταν εντυπωσιακή, με το βίντεο να έχει χιλιάδες προβολές, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα, για τα οποία ζητείται συγνώμη και υπάρχει δέσμευση ότι θα ξεπεραστούν στις επόμενες live εκπομπές.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιούμης είπε ότι έχουν ήδη προχωρήσει 30 δημοπρασίες για έργα, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ, για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και δεσμεύθηκε ότι θα δημοπρατηθεί το σύνολο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2020. Ενώ, έκανε ειδική αναφορά και στην περίοδο της καραντίνας, λόγω της πανδημίας, που ανάγκασε τον Δήμο Τρίπολης να λειτουργεί με το μισό προσωπικό σε κρίσιμες υπηρεσίες, παρά ταύτα έγινε ένα σημαντικό έργο, με ιδιαίτερη έμφαση στον κοινωνικό τομέα.

Στη συνέχεια, ανέπτυξε το πλάνο του Δήμου Τρίπολης για την ελεγχόμενη στάθμευση, την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και τον επικείμενο διαγωνισμό για υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία της κάτω αγοράς.

Για το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, τόνισε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη πρόσβαση, που θα περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο.

Για τα πεζοδρόμια, έκανε γνωστό ότι η εργολαβία θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για ασφαλτοστρώσεις σε πολλούς δρόμους της πόλης.

Επίσης, απάντησε σε ερωτήματα για σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που σχεδιάζονται, αλλά και στη μελέτη που αφορά το τεράστιο έργο για τον «περιφερειακό» της πόλης.

Ειδική αναφορά έκανε στα δημοτικά διαμερίσματα και για έργα που αφορούν τις Κολλίνες, το Λεβίδι, αλλά και σε έργα που σχεδιάζει η ΔΕΥΑΤ.

Για τις αθλητικές υποδομές, ανακοίνωσε ότι θα γίνει μία σημαντική παρέμβαση στο γήπεδο Φιλικών, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδο Τεγέας.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το δωρεάν δίκτυο wifi θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Δήμου Τρίπολης, το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η live επικοινωνία του Δημάρχου Τρίπολης με τους δημότες έχει προγραμματιστεί να επαναλαμβάνεται την τελευταία Κυριακή, κάθε μήνα.