Παράσταση ιστορικής αφήγησης για το Δεσποτάτο του Μυστρά

«Μια ιστορία σαν παραμύθι» - Εξωραϊστικός και Πoλιτιστικός Σύλλογος Αγόριανης

Ο Εξωραϊστικός και Πoλιτιστικός Σύλλογος Αγόριανης διοργανώνει την Παρασκευή 11 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ., στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παράσταση ιστορικής αφήγησης, βασισμένης σε πρωτότυπη ιστορία με τίτλο «Μια ιστορία σαν παραμύθι».

Μία ιστορία για μικρούς και μεγάλους, με ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα να συνομιλούν με μουσειακά εκθέματα για να παρουσιάσουν μια γοητευτική ιστορία για το Βυζαντινό Μυστρά και τους πρώτους Δεσπότες του. Η ιστορία, γράφτηκε και ακούστηκε αρχικά το 2015, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και στην αυλή της Μητρόπολης, στον Μυστρά, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αναδιαμορφώθηκε με βάση τα νέα δεδομένα της έρευνας και παρουσιάστηκε έκτοτε στην Σπάρτη, στην Βαμβακού, στο Γεράκι, στο Δαφνί Λακωνίας και στο κάστρο της Μονεμβασίας. Ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, ανασκαφικά ευρήματα και μουσειακά εκθέματα, γνωστά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της Λακωνίας, συνδυάζονται με στοιχεία μυθοπλασίας, για να δημιουργήσουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς μας στα Βυζαντινά χρόνια.

Την συγγραφή και αφήγηση της ιστορίας παρουσιάζει η αρχαιολόγος – μουσειοπαιδαγωγός κ. Γιάννα Κατσουγκράκη .

Την ιστορία συνοδεύει μουσικά ο καθηγητής μουσικής κ. Χαράλαμπος Γούλας, με μουσικά θέματα από την φιλολογία της κιθάρας και αυτοσχεδιασμούς.