Παραιτήθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Νικόλαος Χαντζής

Κείμενο και Φωτογραφίες: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος

Τέλος εποχής για το χωριό Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας και για την  παλαιά και ιστορική ενορία  Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας, αφού όπως πληροφορηθήκαμε ότι υπέβαλε την παραίτησή του από Εφημέριος της παραπάνω ενορίας ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Νικόλαος Χαντζής, ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν από τους μακροβιότερους Ιερείς- Εφημέριους της ενορίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η  Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και υπό την σεπτή ποιμαντορία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου αναμένετε προχωρήσει  στην τοποθέτηση νέου ιερέα, ο οποίος θα διακονεί και θα υπηρετεί την ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας, ώστε να συνεχίσει να πορεύεται  «εν Χριστώ» στην ιστορία και στον χρόνο.

Η παραίτηση του Πρωτοπρεσβύτερου Πατέρα Νικόλαου Χαντζή σηματοδοτεί το τέλος μιας παλιάς, αλλά και μεγάλης  εποχής για την ενορία μας για το χωριό μας, αλλά και για όλους εμάς, που βιωματικά ζήσαμε αυτήν την  εποχή. Άλλωστε, πολλοί από εμάς βαπτιστήκαμε από τα χέρια του, παντρευτήκαμε, αλλά και κήδεψε τους δικούς μας ανθρώπους που έφυγαν από την εφήμερη  ζωή.

   Η αποχώρηση του εφημέριου μιας ενορίας πάντοτε είναι έντονα φορτισμένη και αποτυπώνει μια θλίψη, αλλά, έτσι, είναι ο βίος του ανθρώπου στην επίγειά του ζωή με μια αρχή και ένα τέλος.

          Όμως, αυτήν την θλίψη που περιγράψαμε παραπάνω μεταλλάσσεται σε χαρά, διότι προσμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και  αναστάσιμο ενθουσιασμό την έλευση του νέου εφημέριου στην ενορία μας του νέου ποιμένα. Βέβαια, από αυτήν την έλευση έχουμε απαιτήσεις και προσδοκίες για να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα και των παραλείψεων,  αλλά και να οργώσει το έδαφος να φυτέψει τους νέους καρπούς  και να δημιουργήσει τις νέες συνθήκες μιας νέας πορείας για την ενορία, αλλά γενικότερα ολόκληρη η τοπική κοινωνία μας, ώστε εν «ομονοία» και «εν Χριστώ» αγάπη να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της εποχής μας.

Αυτές οι στιγμές που βιώνουμε είναι ιδιαίτερες στιγμές μεγάλης συγκίνησης και θα έλεγα κατ’ εξοχήν  ιστορικές στιγμές, αλλά πάνω από όλα είναι στιγμές βιωματικές, που έχουν ως στόχο να μας δοθεί και να μας δημιουργηθεί  ένα νέο ελπιδοφόρο  μέλλον για την ενορία και για την τοπική μας κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά μας.

Η  ανεξάρτητη έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας «Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας» θέλει  ενθέρμως  με ιδιαίτερη αγάπη και δημόσια να ευχαριστήσει τον Πρωτοπρεσβύτερο  Πατέρα Νικόλαο Χαντζή του Βασιλείου  για το σημαντικό  έργο του και τις σπουδαίες  υπηρεσίες του, που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα, άοκνα διακόνησε και υπηρέτησε με ζήλο ως καλός αγρότης στην άμπελο του Κυρίου  και ως  καλός ποιμένας στην δοθείσα ποίμνη του Κυρίου, στο έργο που του είχε ανατεθεί ως παρακαταθήκη στην  παλαιά σεπτή και ιστορική ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας. Μάλιστα, πρέπει όλοι εμείς να γνωρίζουμε ότι το έργο του καθενός και ιδιαίτερα ενός ιερέα τιμάται και δοξάζεται,  όχι μόνο στην επίγεια ζωή, αλλά και εις την βασιλεία των ουρανών εις το άνω θυσιαστήριο.

Θέλουμε να του ευχηθούμε εγκάρδια  με αγάπη και απέραντο  σεβασμό και με δύναμη ψυχής να έχει πάντοτε υγεία και σοφία και στο υπόλοιπο του βίου του να είναι ειρηνικό και να είναι κοντά στην ενορία που υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε με τις πολυσήμαντες συμβουλές του, την αγάπη του και την προσευχή του να στηρίζει τον νέο ιερέα της ενορίας, που θα έρθει και αυτός καλοδεχούμενος  να εργαστεί στην άμπελο του Κυρίου και στην ενορία μας.

 Τελειώνοντας, ως η ανεξάρτητη έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας θέλουμε να τονίσουμε ότι προσευχόμαστε,  ευχόμαστε και επιζητούμε το καλό και το υγειές για την παλαιά σεπτή και ιστορική ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας ώστε να είναι προς σωτηρία των ανθρώπων αλλά και ως προς δόξα Θεού.

Είθε να αντηχούν τα λόγια του Αποστόλου των εθνών  Παύλου προς τον αγαπημένο του μαθητή τον Τιμόθεον και να είναι παράδειγμα προς όλους μας, για  αγώνα πίστεως  και  χριστιανικής πορείας από την επίγεια  ζωή προς την ουράνια ζωή κοντά στον γλυκύτατο  Αναστημένο Ναζωραίο.

«Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα· 

λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος, ὃν ἀποδώσει μοι ὁ Κύριος ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, ὁ δίκαιος κριτής, οὐ μόνον δὲ ἐμοί, ἀλλὰ καὶ πᾶσι τοῖς ἠγαπηκόσι τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ.»