Παππάς: Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τη στήριξή μου

«Από σήμερα χτίζουμε τη μεγάλη παράταξη της νίκης» αναφέρεται στην κοινή δήλωση, ενώ προσδιορίζεται και ο πολιτικός χώρος «από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο»

Τη στήριξή του προς το Στέφανο Κασσελάκη, εν όψει του β’ γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος ήρθε τέταρτος στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής.

Νίκος Παππάς και Στέφανος Κασσελάκης είχαν συνάντηση στη Βουλή, κατά την οποία -όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- είχαν μια ξεκάθαρη, σοβαρή πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης.

«Το περιεχόμενο της συζητησης θα το δείτε στην κοινή δήλώση που θα εκδοθεί σε λίγο» είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει την στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β’ γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στέφανε καλή δύναμη», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

«Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Λίγα λεπτά μετά τη δήλωση στο Περιστύλιο της Βουλής εκδόθηκε και η κοινή ανακοίνωση:

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε:

  • την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο  2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
  • την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε:

  • τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
  • τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Πηγή: skai.gr