Λευκή ισοπαλία στη Λεωφόρο για Παναθηναϊκό και Αστέρα

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και την πρεμιέρα του β΄ γύρου

Ισόπαλο χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, το πρώτο για τις δύο ομάδες στο νέο έτος, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και την πρεμιέρα του β΄ γύρου.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις… κορωνοαπουσίες του «τριφυλλιού» πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Απ. Νικολαΐδης» στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά ήταν οι «πράσινοι» που έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 39΄, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και γυριστή κεφαλιά του Καρλίτος, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Πούγγουρας σχεδόν εξ επαφής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία με κεφαλιά.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αϊτόρ και πάλι έκανε προσωπική ενέργεια και γύρισε στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος πλάσαρε με τη μία αλλά ούτε εκείνος κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία, κι ας προσπάθησε από τη μικρή περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Αστέρας είχε ένα ακυρωμένο -μέσω VAR- γκολ στο 34΄ από εκτέλεση φάουλ του Κρέσπι και λάθος του Διούδη, αλλά η κίνηση του Μπαράλες που ήταν σε θέση οφ σάιντ θεωρήθηκε πως επηρέασε την αντίδραση του διεθνή τερματοφύλακα.

Νωρίτερα, οι Αρκάδες είχαν άλλη μια ευκαιρία, όταν στο 18΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σουάρεθ έπιασε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 47΄ ο Διούδης έσωσε τον Παναθηναϊκό από το 0-1: ο Σίτο σέντραρε, ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε με το ένα χέρι, ο Ριέρα στο ριμπάουντ σούταρε πολύ δυνατά, αλλά ο Διούδης απέκρουσε με τα πόδια.

Οι Τριπολιτσιώτες συνέχισαν να υπερέχουν και στο 72΄ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν από γύρισμα του Μπαράλες ο Λουίς Φερνάντεθ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή αλλά δεν βρήκε σωστά την μπάλα και την έστειλε άουτ.

Στο 80΄, τέλος, καταγράφηκε η τελευταία ευκαιρία στον αγώνα, όταν και πάλι ο Διούδης επενέβη σωτήρια, σε σουτ του Καπίγια αυτή τη φορά.