Πανελλήνιες: Και φέτος τα αποτελέσματα μέσω SMS – Ανοίγει η πλατφόρμα

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους, αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα στο κινητό του

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και με τις βάσεις να αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως αύριο Παρασκευή 17/06 ανοίγει η ειδική πλατφόρμα αποστολής των αποτελεσμάτων μέσω SMS.

Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι που έδωσαν φέτος πανελλήνιες, μπορούν, πριν φύγουν για τις πολυπόθητες διακοπές τους, από αύριο και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουνίου, μέσα από το smsresults.minedu.gov.gr, να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους, ούτως ώστε, όταν ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, να λάβουν τα αποτελέσματα με SMS.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας έχει ως ακολούθως:

«Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου, και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους».