Παλαμήδειος Άθλος 2022 στο Ναύπλιο

Δείτε φωτογραφίες

Δρομείς στην εκκίνηση που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων του Παλαμηδείου Άθλου που πραγματοποιείτε στο Ναύπλιο, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται στα πλαίσια των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό. Θα ακολουθήσουν η εκκίνηση των 5χλμ , ο αγώνας του 2,5 χλμ και θα ακολουθήσει έχει ο μοναδικός αγώνας ανάβασης στο κάστρο του Παλαμηδίου με συμμετοχή 450 αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ “ 7ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΥ ΆΘΛΟΥ”

Λαμπαδηδρόμοι μεταφέρουν την δάδα μέσα στο κάστρο του Παλαμηδιού όπου μετά από μία μικρή τελετή την παραδίδουν στο Δήμαρχο της πόλης για να ανάψει το βωμό στην είσοδο του κάστρου στο Ναύπλιο, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022. Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον 7ο Παλαμήδειο Άθλο, που διεξαχθεί αυτή την Κυριακή στο Ναύπλιο.

Ο αγώνας εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση της πόλης ,είναι μάλιστα ο μοναδικός στην Ελλάδα με τρέξιμο μέσα σε κάστρο. Στον , ιδιαίτερα δύσκολο ΄΄Παλαμήδειο Άθλο΄΄ θα συμμετάσχουν 300, περίπου αθλητές ( είναι το ανώτατο όριο συμμετοχών για τις συνθήκες του αγώνα) ενώ θα προηγηθούν τα αγωνίσματα των δέκα, πέντε χιλιομέτρων και 1.500 μέτρων, μέσα στην πόλη του Ναυπλίου. Τιμούμε τον άθλο του Σταικόπουλου και των άλλων αγωνιστών που απελευθέρωσαν το Παλαμήδι πριν 200 χρόνια ( 30 Νοέμβρη 1822) και αγωνιζόμαστε για τον προσωπικό μας άθλο , τρέχοντας στο κάστρο , δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος .