Παγωτό φράουλα από τη Μαίρη Παναγάκου

Δείτε τη συνταγή

Υλικά1 ζαχαρούχο γάλα1 εβαπορέ γάλα λάϊτ, από την κατάψυξη που έμεινε για 2 ώρες250 γρ κρέμα γάλακτος50 γρ ροδόνερο1 κ γλ κάρδαμο σε σκόνη2 βανίλιες250 γρ πολτό φράουλαςσιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμαΤρόπος παρασκευής1.    Βάζετε σε μπολ το παγωμένο εβαπορέ και το ζαχαρούχο και με το μίξερ χειρός το χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 5′. Προσθέτετε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το κάρδαμο, το ροδόνερο και τις βανίλιες. Χτυπάτε ελαφρά για να ανακατευτούν.2.    Λιώνετε τις πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες, αφού τις πολτοποιήσετε στο μπλέντερ. Χτυπάτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το παγωτό σας.3.    Το μεταφέρετε στο ειδικό σκεύος για παγωτό και το βάζετε για 2 ώρες στην κατάψυξη. Βγάζετε και το ξαναχτυπάτε και πάλι στην κατάψυξη. Εάν επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για 2 ακόμα φορές το παγωτό σας θα αποκτήσει βελούδινη υφή και η γεύση του θα γίνει εξαιρετική.4.    Το σερβίρετε με σιρόπι φράουλας ή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρας.