Παγκόσμιος Διαγωνισμός Microsoft: 8ος στον κόσμο ο Σπαρτιάτης Αναστάσιος Μελάς

Την 8η θέση Παγκοσμίως και την 2η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη κατάφερε να κατακτήσει ο Σπαρτιάτης Μελάς Αναστάσιος στον 17ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft, ο οποίος διεξήχθη στο Orlando της Florida από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2018.

Η Ελληνική Συμμετοχή κατάφερε να κερδίσει 3 θέσεις στην Παγκόσμια Δεκάδα:

Έφη Ζιώτα (16 χρονών) από την Καβάλα 10η Παγκοσμίως και 3η στην Ευρώπη στο PowerPoint 2013
Παναγιώτης Νικολόπουλος (14 χρονών) από την Αθήνα 10ος Παγκοσμίως και 4ος στην Ευρώπη στο Word 2013
Αναστάσιος Μελάς (15 χρονών) από τη Σπάρτη 8ος Παγκοσμίως και 2ος στην Ευρώπη στο Excel 2013.

Οι επιτυχίες αυτές των Πρωταθλητών μας αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα αν ληφθεί υπόψη ότι στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπήρξαν 1,3 εκατομμύρια συμμετοχές από περισσότερους από 720.000 διαφορετικούς υποψηφίους ηλικίας 13-22 ετών, από 116 χώρες. Στον Παγκόσμιο Τελικό συμμετείχαν οι 152 Εθνικοί Πρωταθλητές που ανακηρύχθηκαν από τα αντίστοιχα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Ο δικός μας Τάσος αφού κέρδισε την πρωτιά στο Εθνικό Πρωτάθλημα, μετά από πολλές ώρες προετοιμασίας στην εφαρμογή του Excel, δήλωσε έτοιμος να βάλει τα δυνατά του για ένα καλό αποτέλεσμα και σε Παγκόσμιο Επίπεδο. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο συγκεκριμένος μαθητής προκρίνεται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι, στο Λος Άντζελες, ο Τάσος Μελάς κατέκτησε την 16η θέση στην εφαρμογή του PowerPoint.


Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει πως «Είναι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπείς τον τόπο σου σε έναν Παγκόσμιο Διαγωνισμό μιας εταιρείας με το κύρος της Microsoft! Η κατάκτηση της 8ης θέσης στον Κόσμο αποτελεί για εμένα μια επιπλέον επιβράβευση!» Αν μπορούσε να περάσει ένα μήνυμα σε κάθε νέο που θα διαβάσει αυτές τις γραμμές, αυτό θα ήταν «Να ακολουθεί τα όνειρά του και πάντα να προσπαθεί να πετυχαίνει τους στόχους του!»
Ο Επόμενος Παγκόσμιος διαγωνισμός θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2019 στην Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Ο Τάσος προσκαλεί όποιον είναι έτοιμος να δεχτεί την πρόκληση, να διακριθεί και να χαρεί την εμπειρία του να βρίσκεται σε έναν διαγωνισμό με νέους απ’ όλο τον κόσμο αλλά κυρίως να μάθει μέσα από την συμμετοχή του την αξία της προσπάθειας, του ομαδικού πνεύματος και του υγιούς ανταγωνισμού!

Στις 18 Μαϊου 2017, στο στούντιο του FLY, φιλοξενήθηκε ο Αναστάσιος Μελάς και είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο διαγωνισμό και το όνειρό του.

Απολαύστε τον!