Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Εκδήλωση στο Δήμο Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Τρίπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «DANCE POINT» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18.00.  Θα περιλαμβάνει ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής, ομιλίες, δραματοποιημένη αφήγηση και χορογραφία.

Συντελεστές

Παρουσίαση: Όλγα –Παναγιώτα Καραθανάση, ψυχολόγος Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης

Eπιμέλεια παραγωγής και χορογραφίες: Δέσποινα Μπαμπά

Σκηνοθεσία Γιώργος: Κωτσιόπουλος

Kείμενο αφήγησης: Στέλλα Δρακοπούλου

Aφήγηση: Όλγα Παπαβασιλοπούλου

Hχοληψία: Άρης Καμβύσης

Φωτισμοί : Theama Productions

Kοστούμια: Manousou costume designers

Χορεύουν οι μαθήτριες του συλλόγου Dance Point:

Λυδία Γρηγορίου

Ηλιάννα Δημοπούλου

Έλενα Παρασκευοπούλου

Χρυσάνθη Συλάϊδου

Αθανασία Τσακανίκα

Στην εκδήλωση συμμετέχει το ΙΝΕ  ΓΣΕΕ Πελοποννήσου, στηρίζοντας τον αγώνα των γυναικών με όλες του τις υπηρεσίες. Ειδικότερα παρέχει, εντελώς δωρεάν,  συμβουλευτική υποστήριξη και πληροφόρηση για θέματα Απασχόλησης, Εργασιακών Σχέσεων και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας. Θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Κουτσανδρέας,  Ψυχίατρος.

Το project REDress που έχει δημιουργήσει η Rich Passion jewellery, θα δώσει την ευκαιρία σε γυναίκες όλων των ηλικιών να φωτογραφηθούν και να στείλουν το δικό τους μήνυμα, φορώντας κόκκινο φόρεμα λόγω του συμβολισμού του project.

Τα “Κόκκινα φορέματα” θέλουν να δώσουν φωνή στα χιλιάδες θύματα του συστημικού ρατσισμού. Σκοπός της Rich Passion Jewellery είναι να ταξιδέψει τα Κόκκινα φορέματα σε όλη την Ελλάδα.

Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2021 στην Αθήνα και συνεχίζεται τώρα και στην Τρίπολη.

Με αφορμή την φωτογράφιση, η κα Κορίνα Περτσίνη Τσίπη, Γενική Διευθυντήρια της Rich Passion Jewellery, δήλωσε: «Την περίοδο που διανύουμε, βλέπουμε όλο και συχνότερα να εξελίσσονται περιστατικά βίας απέναντι σε γυναίκες.
Σκοπός της δημιουργίας των REDress είναι να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και συγχρόνως να βοηθήσουν κάποια γυναίκα να συνειδητοποιήσει τη δική της δύναμη μέσα από τη δική μας. Γιατί η βία δεν είναι απάντηση σε κανένα πρόβλημα.»

*Προσκλήσεις διατίθενται καθημερινά, από τις 09.00 ως τις 15.00, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.