Π. Νίκας: «Tέλος στο σίριαλ με τα σκουπίδια»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, χθες Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, επεσήμανε πως «είναι εξόχως θετικό το γεγονός ότι από πρωθυπουργικά χείλη ακούσαμε το τέλος του σίριαλ με τα σκουπίδια. Πλέον, υπάρχει στρατηγική, υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπάρχει κυβερνητική θέση! Τα σκουπίδια θα τα διαχειριζόμαστε με σύμπραξη με τους ιδιώτες, σύμφωνα με το διαγωνισμό που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις βελτιώσεις αυτού του διαγωνισμού που πέτυχε η Κυβέρνηση.

Μέσα στο 2018 θα υπαχθούν σε κεντρική διαχείριση τα σκουπίδια. Επομένως, ας μη συζητάμε άλλο, εφόσον υπάρχει στρατηγική. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον ενδιάμεσο χρόνο, να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας. Μόνο ο Δήμος Καλαμάτας κάνει μία προσπάθεια διαχείρισης στην Πελοπόννησο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άλλη λύση από την κεντρική διαχείριση δεν υπάρχει! Το πιο ακριβό σκουπίδι είναι αυτό που δε διαχειριζόμαστε και είναι στους δρόμους ή στα βουνά και στα λαγκάδια.
Ο διαγωνισμός της Περιφέρειας ήταν το καλύτερο δυνατό και ειλικρινά χαίρομαι, διότι έχει και την κυβερνητική βούλα και προχωράμε έτσι».