Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε Χάρκοβο και Κίεβο – Αντιστέκεται σθεναρά ο Ουκρανικός στρατός (video)

Live όλες οι εξελίξεις

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι σκληρές μάχες του ουκρανικού με του ρωσικού στρατού. Σφοδρές μάχες έχουν ξεσπάσει στο Χάρκοβο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ενώ εκρήξεις συνεχίζονται να ακούγονται στο Κίεβο, το οποίο αντιστέκεται σθεναρά.

Πλήρως αποκλεισμένες από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι οι πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάνσκ, ενώ ελέγχονται πλήρως οι πόλεις Γκενίτσεφσκ και ένα ακόμη αεροδρόμιο, στην Τσερνομπάεφκα έξω από τη Χερσώνα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, οι αρχές του Χάρκοβου , ανακοίνωσαν διείσδυση του στρατού μέχρι το κέντρο της πόλης, με εικόνες που μεταφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν τανκς στους δρόμους.

Η Ουκρανία έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Χάρκοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός διοικητής με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

“Ο έλεγχος του Χαρκόβου είναι απόλυτα δικός μας! Οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και οι δυνάμεις άμυνας εργάζονται (γιαυτό) και η πόλη έχει καθαριστεί πλήρως από τον εχθρό”, έγραψε στο Telegram ο Όλεχ Σινεγκούμποφ.

Η έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Χάρκοβο, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, δήλωσε ότι ελαφρά στρατιωτικά οχήματα της Ρωσίας «μπήκαν μέσα στην πόλη».

Κυκλοφόρησαν βίντεο που έδειχναν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να οδηγούν μέσα στην πόλη που βρίσκεται στα βορειοανατολικά.

Σθεναρή αντίσταση στο Κίεβο

Οι σειρήνες συνεχίζουν να ηχούν στο Κίεβο, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν αφήνουν τα όπλα και αποκρούουν με όλους τους τρόπους τους Ρώσους.

Δύο τεράστιες εκρήξεις περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της πόλης, ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ρωσικά πυρά φέρεται να χτύπησαν τα ξημερώματα ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο.

Υπό τον πλήρη έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων το Χάρκοβο, λέει το Κίεβο

«Η πόλη έχει καθαριστεί πλήρως από τον εχθρό», έγραψε στο Telegram ο περιφερειακός διοικητής, Όλεχ Σινεγκούμποφ.