Ουκρανία: «Μένω στο Κίεβο και δεν φοβάμαι κανέναν», λέει ο Ζελένσκι μέσα από το γραφείο του

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να δίνει την μάχη του απέναντι στον Βλάντιμιρ Πούτιν και αντιστέκεται σθεναρά στην εισβολή του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία. Παρά την πολιορκία των ρωσικών στρατευμάτων για 12η ημέρα ο Ουκρανός πρόεδρος παραμένει στο Κίεβο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες ότι έχει εγκαταλείψει τη χώρα του.

«Συμφωνήσαμε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Λειτούργησαν; Λειτούργησαν τα ρωσικά άρματα μάχης, τα Γκραντ (σ.σ. ρωσικά συστήματα εκτόξευσης ρουκετών), οι νάρκες», κατήγγειλε ο κ. Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό της ουκρανικής προεδρίας στην πλατφόρμα Telegram.

Κατηγόρησε ακόμη τις ρωσικές δυνάμεις ότι «ναρκοθέτησαν τον δρόμο που είχε συμφωνηθεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφερθούν τρόφιμα και φάρμακα» στην πολιορκημένη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, και ότι «κατέστρεψαν λεωφορεία» που θα απομάκρυναν άμαχους από τις εμπόλεμες ζώνες.

Πρόσαψε στη Ρωσία «κυνισμό», ερίζοντας ότι άνοιξε «έναν πολύ μικρό διάδρομο προς τα κατεχόμενα εδάφη για μερικές δεκάδες ανθρώπους», για λόγους «προπαγάνδας», για να τους δείξουν «οι κάμερες».