«Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»

Η Νέα Πελοπόννησος για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Το σήριαλ του εμπαιγμού απέναντι στους Μεσσήνιους παραγωγούς ελιάς Καλαμάτας συνεχίστηκε με τη Σαββατιάτικη απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεωργαντά σύμφωνα με την οποία κατακυρώθηκε εκ νέου η ονομασία «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON». Ουσιαστικά η απόφαση του κυρίου Υπουργού βάζει ταφόπλακα στην υπόθεση ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022 με τον κ.Γεωργαντά (πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες), μας ενημέρωσαν θριαμβολογώντας ότι ο Υπουργός τους υποσχέθηκε πως θα δοθεί λύση για το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», λαμβάνοντας υπ’όψιν του την απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα είναι προς όφελος των Μεσσήνιων παραγωγών και πως θα αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος για την επέκταση του.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» κρατώντας σοβαρή και υπεύθυνη στάση από την πρώτη στιγμή στάθηκαν απέναντι στους έξαλλους πανηγυρισμούς των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ.Περικλή Μαντά και κ.Ιωάννη Λαμπρόπουλου καθώς και στα μεγάλα ψέματα και στα πολιτικά παιχνίδια του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στους «χουλιγκανισμούς» του κ.Στάθη Αναστασόπουλου.

Μετά την τελευταία αρνητική εξέλιξη ο κ.Νίκας με σημερινή ανακοίνωση του προσπαθεί να παρουσιαστεί ως«Τσε Γκεβάρα» που θα αγωνιστεί για την προστασία του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας». Ο κ.Νίκας θεωρεί ότι οι πολίτες, οι φορείς και οι παραγωγοί της Μεσσηνίας έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξέχασαν ότι ο ίδιος ήταν βασικός αρνητής της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο,το οποίο συνεδρίασε κατόπιν συλλογής υπογραφών από τα μέλη της Αντιπολίτευσης.

Η Περιφερειακή Αρχή Νίκα έχοντας εγκαταλείψει εντελώς τον πρωτογενή τομέα οδηγήθηκε ακόμα μία φορά σε μία μεγάλη ήττα. Η προσπάθεια που καταβάλλει ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του υπεύθυνοι για τον πρωτογενή τομέα, αποποιούμενοι τις δικές τους ευθύνες ότι για όλα φταίνε οι Υπουργοί, αποδεικνύει το ανίσχυρο πολίτικο προφίλ τους, αφού από τη μία κατηγορούν τους Υπουργούς και από την άλλη δηλώνουν «φίλοι» της Κυβέρνησης.

Η ανικανότητα, η αδιαφορία, η έλλειψη διεκδίκησης και η ένδεια προτάσεων και λύσεων του κ.Νίκα πληρώνεται ακριβά από τους Μεσσήνιους και Πελοποννήσιους παραγωγούς.

Στο πλευρό του «αγωνιστή» Νίκα εμφανίζονται και οι «επαναστάτες» Περικλής Μαντάς και Ιωάννης Λαμπρόπουλος, όπου βρισκόμενοι σε δεινή πολιτική θέση αυτογελοιοποιούνται και αυτοαναιρούνται συνεχώς.

Η λύση του προβλήματος που αφορά το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» δεν θα προέλθει από δικαστικές αποφάσεις, ούτε των Ελληνικών ούτε των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Η λύση του προβλήματος αφορά καθαρά την πολιτική βούληση της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Καλούμε τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας», το Σύλλογο υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ «ΣΥΜΕΠΟΠ» και τους φορείς που προσπαθούν να προστατεύσουν και να διαφυλάξουν τηνΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»  να καταγγείλουν την ψεύτικη καιύπουλη πολιτική στάση κάποιων που θέλουν να παρουσιάζονται ως «φίλοι» και «συμπαραστάτες» τους ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ