Κόρινθος: Ο ΟΤΕ αποφάσισε πως οι εργαζόμενοί του δεν δικαιούνται καλή χρονιά

Φαίνεται πως στην κανονικότητα του κυρίου Μητσοτάκη, όταν οι επιχειρήσεις κερδίζουν πολλά οι εργαζόμενοι κερδίζουν απολύσεις.
• Μόνο το τελευταίο εννεάμηνο του 2019 ο Ο.Τ.Ε. παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 1,02 δισεκατομμύρια ευρώ
• Απέδωσε στους μετόχους του 242 εκατομμύρια ευρώ
• Παρουσίασε αυξημένα έσοδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, κατά 1,5%
• Είχε αύξηση καθαρών κερδών 3,6%
Θα περίμενε κάποιος αντίστοιχα να ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι του ομίλου. Θα περίμενε πως από τη στιγμή που η παραγωγικότητα των εργαζομένων έχει αυξηθεί 55% κατά την περίοδο 2012-2019, ενώ το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί κατά 55% την ίδια περίοδο, να προχωρήσει ο όμιλος σε υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Αντί αυτού, ο ΟΤΕ, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κράτησε όλα τα κέρδη και μοίρασε ως δώρα στους εργαζόμενους απολύσεις, εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού στο οποίο ομνύει και εφαρμόζει παντοιοτρόπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του ομίλου Ο.Τ.Ε. Καλεί τους απεργούς να μην υποστείλουν τη σημαία του δίκαιου αγώνα τους. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους απεργούς, γιατί αυτή η μάχη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κλιμακώνονται σε Ελλάδα, Ευρώπη και παντού στον κόσμο μας αφορά όλους.
Με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, παίρνοντας παράδειγμα από τους αγώνες άλλων λαών –όπως της Χιλής και της Ιταλίας- να ανατρέψουμε το μοντέλο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που μας επιβάλουν: υπερκέρδη στις εταιρείες – ανέχεια στους εργαζόμενους.
Ολοι και όλες μαζί στον αγώνα για την ανατροπή.

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ <syriza.korinthias@gmail.com>