Ορκίστηκε νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Δημήτρης Πτωχός

Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Ν. Παπασταύρου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Ν. Παπασταύρου, μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη, στην οποία εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνοντας χαιρετισμό, δήλωσε:

«Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Πελοπόννησος θα έχει έναν Περιφερειάρχη-πρότυπο. Διότι ο Δημήτρης Πτωχός είναι ένας κοινωνικά ευαίσθητος τεχνοκράτης. Ένας έντιμος πατριώτης. Ένας υπηρέτης υψηλών ιδανικών. Που έχει αποφασίσει να θέσει τον εαυτό του, τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία του στην υπηρεσία του τόπου του. Της Πελοποννήσου που τόσο αγαπά.

Γι’ αυτό και τον εμπιστεύτηκαν, πρώτα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και στη συνέχεια οι πολίτες της Πελοποννήσου.

Πριν 10 χρόνια συναντήθηκα με το Δημήτρη σε έναν αγώνα εθνικό για την σωτηρία της Ελλάδας από την άβυσσο της χρεοκοπίας.

Τότε, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παραμερίσαμε το «εγώ» και δουλέψαμε με αυταπάρνηση για το καλό της Πατρίδας. Είμαι πολύ αισιόδοξος, καθώς ξέρω ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού οι πολίτες της Πελοποννήσου αναγνώρισαν και βρήκαν έναν άξιο ηγέτη, που σχεδιάζει το αύριο σήμερα. Για όλους, με όλους.

Ο Δημήτρης έχει σκοπό να γίνει η Πελοπόννησος μια Περιφέρεια αναφοράς. Θα γίνει! Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Και όσο περνά ο καιρός, τόσο θα αισθάνονται οι Πελοποννήσιοι δικαιωμένοι από την επιλογή τους».

Δηλώσεις Πτωχού

“Ας γίνει το χρέος μας απέναντι στους πολίτες καύσιμο για τη σκληρή δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε και θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά” ανέφερε ο Δημήτρης Πτωχός κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του ιδίου ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου καθώς και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2024, στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, παρουσία Μητροπολιτών της Πελοποννήσου, του τέως Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμάρα, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Επικρατείας κ. Σταύρου Παπασταύρου, Υπουργών, Βουλευτών, εκπροσώπων των αρχών, θεσμών και φορέων της Πελοποννήσου και πλήθους πολιτών.

Ο κ. Πτωχός δήλωσε συγκινημένος για τη ευθύνη να υπηρετήσει ως Περιφερειάρχης τους πολίτες της Πελοποννήσου: “Σήμερα, ήρθε η ώρα να δεσμευτούμε και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι την εντολή που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας θα την τιμήσουμε, υλοποιώντας αυτά που υποσχεθήκαμε.

Το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας μας ψήφισαν, ενώ ούτε μεγάλα λόγια είπαμε, ούτε ουτοπικές υποσχέσεις δώσαμε, σημαίνει ότι συμφωνούν με την πίστη και το σχέδιό μας μας, ότι η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο”.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε στο ακέραιο πως θα προχωρήσει με όλους μαζί και ότι θα συγκρούεται μόνο με τα προβλήματα, ενώ στον ίδιο τόνο ανέφερε: “Η προσπάθεια να πάει η Πελοπόννησος Μπροστά, ξεκίνησε ήδη! Το πρώτο για το οποίο είχα δεσμευτεί, ήταν ότι δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Από την επομένη κιόλας της εκλογής μας, μαζί με την ομάδα μου -ολόκληρο τον Συνδυασμό μου και τους στενούς μου συνεργάτες- ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας βήμα προς βήμα”.

Απευθυνόμενος στους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, ο κ. Πτωχός τόνισε: “Οι συμπολίτες μας πίστεψαν σε εμάς. Και εμείς αυτό δεν επιτρέπεται να το ξεχάσουμε ποτέ! Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Το ξέρετε ότι μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά. Και να βλέπουμε τη ζωή των συμπολιτών μας, να γίνεται όλο και καλύτερη. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή και για εμάς», ενώ μιλώντας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό και το ρόλο της Αντιπολίτευσης. Θέλω να ξέρετε ότι θα σας ακούω πάντα προσεκτικά. Βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό του τόπου μας, το καλό της Πελοποννήσου. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της συνεργασίας. Μόνος αντίπαλός μας, είναι τα προβλήματα”.

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνοντας: “Πιστεύω πολύ στο στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειάς μας. Είμαι αποφασισμένος να φτιάξουμε ένα δίκαιο και ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η καθεμία και ο καθένας που δουλεύει μαζί μας να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητές του. Η συνεργασία μας θα έχει στόχο να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις μας”.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου συνεργασίας με την Κυβέρνηση και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε: “Και την ίδια καλή συνεργασία που προσδοκώ να έχουμε με την κυβέρνηση, προσδοκώ φυσικά να έχουμε και με τους Δήμους της Περιφέρειάς μας. Ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες ανεπίσημες συζητήσεις μας με τους περισσότερους Δημάρχους. Για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει για τις τοπικές τους κοινωνίες. Πιστεύω βαθιά στον διάλογο και στη συνεργασία. Γι’ αυτό και όλοι στην Περιφέρεια θα βλέπουμε στο εξής τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους τους, ως συνεργάτες. Με τους οποίους μαζί, καλούμαστε να χαράξουμε το μέλλον του τόπου μας”.