“Οργανωμένα να παλέψουμε για τα αιτήματά μας”

Ανακοίνωση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Σπάρτης

Στις 17/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γεωργίτσι Λακωνίας με πρωτοβουλία νέων ανθρώπων αγροτών για να κοινοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής πρώην δήμου Πελλάνας από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στη συζήτηση που έγινε παρευρίσκονταν οι πρόεδροι των γύρω χωριών, μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης και κυβερνητικοί βουλευτές του νομού .Επίσης καλέστηκαν και παρευρέθησαν μέλη του Δ.Σ του συλλόγου μας.

Σε αυτή τη συζήτηση ο βασικός άξονας ήταν η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ καθώς είναι αναχρονιστικός και δεν αποζημιώνει καθόλου η ανεπαρκώς τους αγρότες όταν συμβαίνουν διάφορες ζημιές . Αυτό που είπαν οι βουλευτές και ένα μέρος των δημοτικών συμβούλων ήταν η γραμμή Λυκουρέζου του προέδρου του ΕΛΓΑ δηλαδή ότι οι αγρότες πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να αποζημιώνονται επαρκώς οι αγρότες .Επιπλέον είπαν οι βουλευτές ότι πρέπει να υπάρχει και ιδιωτική ασφάλιση για το φυτικό κεφάλαιο , δηλαδή και άλλα έξοδα και επιβαρύνσεις για το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. Κατά συνέπεια πολλοί συνάδελφοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωριά και την παραγωγή τους.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με τους αγωνιστικούς αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους διεκδικεί και απαιτεί την αλλαγή του αναχρονιστικού , αντιδραστικού νόμου του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει όλους τους αγρότες στο 100% της πραγματικής ζημιάς χωρίς ορούς και προϋποθέσεις χωρίς να αυξηθούν τα ασφάλιστρα ,με ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Συνεπώς είναι ανάγκη όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που ζούνε αυτή την κατάσταση και νιώθουν στο πετσί τους τα προβλήματα να συσπειρωθούν στον αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο δήμου Σπάρτης και να τον ισχυροποιήσουν έτσι ώστε οργανωμένα να παλέψουμε για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας και μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε από την παραγωγή μας!