Όπλα, ναρκωτικά και σωρεία παραβάσεων στην Πελοπόννησο

Νέες συλλήψεις στην Περιφέρεια

Συνελήφθη, χθες (20.3.2024) το μεσημέρι, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τουλάχιστον από τα τέλη Ιανουαρίου 2024, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων) στην Τρίπολη.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία του, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -120,2- γραμμαρίων,

· -64- ναρκωτικά δισκία,

· -1- ζυγαριά ακριβείας,

· -1- κινητό τηλέφωνο,

· όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων,

· το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και

· διάφορα σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα στην Κορινθία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -6- περίστροφα και πάνω από -2.100- φυσίγγια

Συνελήφθη, χθες (20.3.2024) το πρωί, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 62χρονου, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

· -6- περίστροφα,

· -2- πιστόλια,

· -1- τυφέκιο,

· -1- κυνηγετικό όπλο,

· -1- εικονική (μη λειτουργική) νάρκη,

· -5- ξίφη,

· -3- ξιφολόγχες,

· -2- μαχαίρια,

· -158- γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων και πιστολιών,

· -2.160- φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

· διάφορα ανταλλακτικά εξαρτήματα όπλων (επικρουστήρες, ελατήρια, λαβές, βυκίο περιστρόφου, κ.α.) καθώς και σκάγια κυνηγετικού όπλου, “fumo”, καψούλια κυνηγετικού όπλου και κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

H αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση των νομοθεσιών περί αρχαιοτήτων και ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αμφορείς και ποσότητες κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (20.3.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 67 και 69 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 67χρονου:

· -3- αμφορείς,

· -1- μεταλλικό σπαθί (ξιφολόγχη),

· -1- μεταλλικό τελετουργικό σκεύος με προχοή,

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -24- γραμμαρίων.

Στην οικία του 69χρονου:

· -1- πήλινη οινοχόη,

· -7- θραύσματα αγγείων και αμφορέων,

· -1- στόμιο αγγείου,

· μικροποσότητα κάνναβης.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα, σύμφωνα με αρχαιολόγο χρονολογούνται κατά την ελληνιστική, πρώιμη και όψιμη περίοδο και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Κλοπές και ναρκωτικά σε Αργολίδα και Αρκαδία

Συνελήφθη, χθες (20.3.2024) το μεσημέρι, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 24χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Ναυπλίου, για κλοπή από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Συνελήφθη, χθες (20.3.2024) το απόγευμα, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 35χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -9,4- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Συνελήφθη, χθες (20.3.2024) το βράδυ, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 18χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.