Οι σάλτσες του αρνιού

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Για να συνοδεύσετε το ψητό αρνί ή αν σας περισσέψει για την επόμενη ημέρα, μια από τις σάλτσες αυτές θα του δώσει διαφορετική γεύση.
1.    Σάλτσα δυόσμου : ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου, ένα ματσάκι, 2 κ σ ξύδι, ελάχιστη ζάχαρη και 1 κ σ χλιαρό νερό.
2.    Σάλτσα μουστάρδας : αραιωμένη καυτερή μουστάρδα σε λαδολέμονο ή γιαούρτι.
3.    Σάλτσα φρέσκου κόλιανδρου : ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου μέσα σε γιαούρτι ή ξινόγαλα, με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
4.    Σάλτσα γιαουρτιού: με ψιλοκομμένα βραστά αυγά, στραγγιστό γιαούρτι, σκόρδο και μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.