«Οι Έλληνες σώζουν ζωές»: Τα τουρκικά ΜΜΕ ευχαριστούν την Ελλάδα

Άμεσα ανταποκρίθηκε η χώρα μας στη έκκληση της Τουρκίας για βοήθεια μετά τον καταστροφικό σεισμό

Τα τουρκικά ΜΜΕ ευχαριστούν σήμερα την Ελλάδα για τη βοήθειά της

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Οι Έλληνες σώζουν ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά τουρκικό δημοσίευμα. «Το εκτιμούν, μίλησα και με τις κρατικές αρχές, και με υψηλόβαθμους αρμόδιους, εκτίμησαν και την ελληνική βοήθεια που ήρθε και έρχεται, (εκτίμησαν) και το μήνυμα του Μητσοτάκη, υπάρχει μια πολύ καλή επαφή (Ελλάδας – Τουρκίας)» σημείωσε ο Μανώλης Κωστίδης.

Άμεσα ανταποκρίθηκε η χώρα μας στη έκκληση της Τουρκίας για βοήθεια μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Ευχαρίστησε τη χώρα μας για την άμεση ανταπόκριση που είχε στο αίτημα της γειτονικής χώρας για βοήθεια, μετά τον καταστροφικό σεισμό, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

«Σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση σας και τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ελλάδα σε μήνυμά της μέσω Twitter.
Η ανάρτηση

Στην ίδια ανάρτηση επισυνάπτεται το tweet του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Χρήστου Στυλιανίδη: «Στο αεροδρόμιο Ελευσίνας. H ελληνική αποστολή έτοιμη για αναχώρηση για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία. Συνδράμουμε με κάθε τρόπο στις προσπάθειες αντιμετώπισης συνεπειών του καταστροφικού σεισμού με στόχο να σωθούν ζωές»

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αποστολή αποτελείται από 21 άνδρες των ΕΜΑΚ, έναν Αξιωματικό-Μηχανικό του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατρούς και διασώστες από το ΕΚΑΒ, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ), δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.