OGAE INTERNATIONAL POLL 2021: Η Μάλτα μεγάλη νικήτρια! – Η θέση της Ελλάδας!

Δείτε σχετικά video

Το καθιερωμένο poll του OGAE International ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Συνολικά 43 σωματεία από το δίκτυο του OGAE International συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή με τα μέλη τους να ψηφίζουν τις φετινές συμμετοχές και να καθορίζουν τη δεκάδα κάθε σωματείου. Συνολικά περισσότεροι από 3.500 μέλη ψήφισαν στο φετινό poll.

Φέτος, οι βαθμολογίες παρουσιάστηκαν σε δύο μέρη. Είκοσι ένα σωματεία προτίμησαν τον παραδοσιακό τρόπο ανακοίνωσης των βαθμολογιών τους και έτσι κάθε μέρα για σχεδόν τρεις βδομάδες μαθαίναμε τη βαθμολογία ενός σωματείου. Τα υπόλοιπα 22 σωματεία προτίμησαν να εκμεταλλευτούν τις νέες διεξόδους που χαρίζει η τεχνολογία και έτσι μέσα από ένα βίντεο που προβλήθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα, ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες των μελών τους. Ανάμεσα στα σωματεία του δεύτερου γκρουπ ήταν φυσικά και το επίσημο ελληνικό σωματείο φίλων του διαγωνισμού της Eurovision, ο OGAE Greece.

Συνολικά, 29 χώρες κατάφεραν να αποσπάσουν έστω και ένα βαθμό, ενώ 10 χώρες τερμάτισαν στο τέλος της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς. Πραγματική μάχη έγινε στην κορυφή της βαθμολογίας με την Ελβετία η οποία είχε ξεχωρίσει από την αρχή, και τη Γαλλία να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα. Με κάποια σχετική απόσταση, Λιθουανία, Κύπρος και Άγιος Μαρίνος συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα. Μεγάλη νικήτρια με 363 βαθμούς αναδείχτηκε η Μάλτα, έχοντας συγκεντρώσει μάλιστα 8 12αρια. Το νησιωτικό κράτος της Μεσογείου έκανε την ανατροπή και στο poll του OGAE International και ταξιδεύει ολοταχώς στο Ρότερνταμ με τις καλύτερες προοπτικές όντας και στην πρώτη θέση των στοιχημάτων.

Η Ελλάδα στην 11η θέση

Η χώρα μας με τη Stefania και το “Last Dance” κατέλαβε την ενδέκατη θέση με 58 βαθμούς. Ψηφίστηκε από 16 σωματεία με μεγαλύτερο βαθμό το 8 που της χάρισε ο OGAE Finland.
Αναλυτικά οι βαθμοί που έλαβε η Ελλάδα:

1 βαθμός: OGAE North Macedonia, OGAE RoW, OGAE United Kingdom
2 βαθμοί: OGAE Netherlands, OGAE Serbia, OGAE Spain, OGAE Switzerland
3 βαθμοί: OGAE Belgium, OGAE Norway
4 βαθμοί: OGAE Armenia
5 βαθμοί: OGAE Croatia, OGAE Sweden
6 βαθμοί: OGAE Ireland, OGAE Russia
7 βαθμοί: OGAE Cyprus
8 βαθμοί: OGAE Finland

Δείτε πως διαμορφώθηκε η τελική κατάταξη του OGAE International Poll 2021, ύστερα από τις ψηφοφορίες 43 σωματείων.

Μάλτα 363 βαθμοί
Ελβετία 358 βαθμοί
Γαλλία 318 βαθμοί
Λιθουανία 301 βαθμοί
Κύπρος 238 βαθμοί
Άγιος Μαρίνος 237 βαθμοί
Σουηδία 105 βαθμοί
Ιταλία 81 βαθμοί
Ουκρανία 64 βαθμοί
Αζερμπαϊτζάν 59 βαθμοί
Ελλάδα 58 βαθμοί
Ισλανδία 50 βαθμοί
Ρουμανία 39 βαθμοί
Φινλανδία 37 βαθμοί
Δανία 32 βαθμοί
Κροατία 30 βαθμοί
Ρωσία 23 βαθμοί
Νορβηγία 19 βαθμοί
Μολδαβία 17 βαθμοί
Ισραήλ 14 βαθμοί
Σερβία 11 βαθμοί
Ιρλανδία 10 βαθμοί
Βουλγαρία 7 βαθμοί
Βέλγιο 7 βαθμοί
Αυστραλία 4 βαθμοί
Ηνωμένο Βασίλειο 4 βαθμοί
Εσθονία 4 βαθμοί
Λετονία 3 βαθμοί
Ισπανία 1 βαθμός

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της παρουσίασης των αποτελεσμάτων στο ακόλουθο link.

Ο OGAE International διεξάγει το συγκεκριμένο poll από το 2007. Έχει καταφέρει να πέσει μέσα στις προβλέψεις του πέντε χρονιές, το 2007, το 2009, το 2012, το 2013 και το 2018. Το 2020 με την ακύρωση του διαγωνισμού διοργάνωσε το OGAE Eurovision Fan Contest 2020, στο οποίο την πρώτη θέση κατέλαβε η Λιθουανία με τους The Roop και το “On fire“.

Πιστεύετε θα καταφέρει η Μάλτα να κερδίσει φέτος την πρώτη θέση στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision;

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021, στον OGAE Greece!