«Ο Τουρισμός στη Λακωνία όμηρος της αδιαφορίας της ΝΔ»

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

Η κυβερνητική αδράνεια έχει εγκλωβίσει όλες τις εποχιακές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαθέτουν ξαπλώστρες, ομπρέλλες και μίσθωση του αιγιαλού.

Οι «άριστοι» της Κυβέρνησης υπόσχονται τουριστική ανάπτυξη αλλάοδηγούν στο αυτόφωρο τους επαγγελματίες εκμετάλλευσης ομπρελλών , αιγιαλού και ξαπλωστρών αρχές Ιουνίου.

Φαινόμενο αδιαφορίας στον Τουρισμό η αναποτελεσματικότητα του Κράτους να χρονοθετήσει εγκαίρως την Κ.Υ.Α 38609 ΕΞ 2023 – ΦΕΚ 1432/Β/10-3-2023 για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και λοιπών, αλλά και να απλουστεύσει την διαδικασία ώστε να συγχρονιστεί με γνώμονα την αγορά.

Έχοντας προβλέψει στην ΚΥΑ οι αιτούντες Δήμοι να έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες μέχρι τις 30 Ιουνίου, λαμβανομένου υπόψη των πολλών διαδικασιών, ούτε αυτήν την ημερομηνία θα έχουν ολοκληρωθεί.

Μια σειρά από αποφάσεις στη ΚΥΑ από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας που δεν έγιναν με γνώμονα τον Έλληνα και την Ελληνίδα, ούτε καν με γνώμονα την τουριστική αγορά, αλλά για να υπηρετήσουν τα άσπρα ή μαύρα ταμεία του πολιτικού συστήματος.

Η απουσία του Υπουργού Τουρισμού από την ΚΥΑ μιλάει από μόνη της.

Φαινόμενο αδιαφορίας στον Τουρισμό ουσιαστικά η μη έγκυρη αξιοποίηση με σύνεση των πηγών πλούτου που διαθέτουμε ωστε να τις διαχειριστούμε δίκαια.

Διαχρονική άμυνα του επιτελικού κράτους ενάντια σε θεσμούς και στην κοινωνία είναι ότι οδηγεί σε καθυστέρηση των διαδικασιών ή σε διαφθορά.

Κύριε Υπουργέ Τουρισμού πότε ξεκινάει η τουριστική σεζόν, 1η Ιουλίου;
Kύριε Υπουργέ Εσωτερικών, πότε θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες των ΟΤΑ με καθορισμένες αρμοδιότητες και ιεραρχία;
Κύριε Υπουργέ Οικονομικών, έχετε θέσει ως κύριους επιχειρησιακούς στόχους των Κτηματικών Υπηρεσιών την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Τι χρονοδιάγραμμα έχετε θέσει για αυτούς τους στόχους;

Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει κανένα νόημα να περιμένουμε το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη να εγγυηθεί ταχύτητα, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα πόσο μάλλον το κοινό καλό.

 Τομέας Τουρισμού Ν/Ε ΠΑΣΟΚ Λακωνίας