Ο Παναθηναϊκός, ο Ρέστης και η επένδυση στη Μεσσηνία

Στο επίκεντρο ενός επιχειρηματικού πολέμου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Μεσσηνία και ειδικότερα τουριστική επένδυση μεταξύ Μεσσήνης και Ανάληψης. Σύμφωνα με την Ελευθερία, πρόκειται για την παλιά ιστορία του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, η οποία “ξαναζεστάθηκε” τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την πώληση του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, πίσω από το ταϊλανδέζικο επιχειρηματικό σχήμα που θέλει να αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Βίκτωρ Ρέστης, που έχει απασχολήσει με σειρά από υποθέσεις την ελληνική δικαιοσύνη. Οσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και μάλιστα από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι η όλη ιστορία είναι εξαιρετικά μπλεγμένη και η σύγκρουση των επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και τα κίνητρα για τους ισχυρισμούς του καθενός δυσδιάκριτα. Σε κάθε περίπτωση, η τουριστική επένδυση στη συγκεκριμένη περιοχή παραμένει εδώ και χρόνια ζητούμενο, όπως και η τελική χάραξη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Το ξεκαθάρισμα του τι τελικά ισχύει και πώς εξελίσσεται η όλη υπόθεση θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα, μόλις γίνουν φανερές οι προθέσεις όλων των πλευρών.

Ο Βίκτωρ Ρέστης βρίσκεται στο μικροσκόπιο εκτενούς αφιερώματος της ιστοσελίδας The American Interest, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται πίσω από το ταϊλανδέζικο επιχειρηματικό σχήμα, το οποίο επιχειρεί να εξαγοράσει τον Παναθηναϊκό.

Το γνωστό ενημερωτικό site (the-american-interest.com) έχει δημιουργήσει ειδική στήλη για να φιλοξενεί αφιερώματα σε ολιγάρχες, ενώ τα δημοσιεύματά του φαίνεται να αντλούν πληροφόρηση και από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και διπλωματικούς κύκλους. Πρόσφατα, αφού ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ αμφισβήτησε την προέλευση των κεφαλαίων για την εξαγορά του ΟΛΘ, το site φιλοξένησε εκτενές αφιέρωμα στον Ιβάν Σαββίδη.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα για τον Β. Ρέστη, η επενδυτική κοινοπραξία Pan Asia Investments αποτελείται κυρίως από Ταϊλανδούς μεγιστάνες που έχουν ως επιχειρηματική βάση την Ελβετία. Εχει «εξαπολύσει κερδοσκόπους στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι οποίοι ετοιμάζουν εξαγορές ξενοδοχείων στη Μύκονο και τη Μεσσηνία.