«Ο ορίζοντας του Μωριά μέσα από τα κτίσματα των ανθρώπων»

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου προσκαλεί τους φωτογράφους κάθε επιπέδου (επαγγελματίες ή μη) να συμμετέχουν στον ανοιχτό Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα: «Ο ορίζοντας του Μωριά μέσα από τα κτίσματα των ανθρώπων – Βυζαντινά και νεότερα μνημεία στην Πελοπόννησο»

Φωτογραφίστε βυζαντινά και νεότερα μνημεία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς από την Πελοπόννησο, εμβληματικά αξιοθέατα, από κάστρα και εκκλησίες, έως μύλους και γεφύρια, κτίρια των νεότερων χρόνων και μοναδικά οικήματα που ελκύουν το μάτι του καθημερινού περαστικού και του φωτογράφου.

Τα κτίρια αυτά, λειτουργικά ή ερειπωμένα, δεσπόζουν στον χώρο και τη φύση, γοητεύουν τον επισκέπτη και υποβάλλουν σε ένα φανταστικό ταξίδι περασμένων ιστοριών και θρύλων.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς και του αρχιτεκτονικού πλούτου του τόπου μας, καθώς επίσης η εκ νέου προβολή σημαντικών τοποσημων μέσα από την ιδιαίτερη φωτογραφική ματιά κάθε συμμετέχοντα.

Επιλέξτε 1-3 φωτογραφίες, σε όσο καλύτερη ανάλυση (4MB και άνω) έγχρωμες ή ασπρόμαυρες και αποστείλετε αυτές στο e-mail: p.syl.log@gmail.com

Οι νικητές θα συμμετέχουν επώνυμα σε ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου, από 9 έως 19/8 2024.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και την έκθεση είναι δωρεάν.

Θα βραβευτούν 3 έργα συν 3 τιμής ένεκεν.

Προθεσμία υποβολής: 15/7/2024

Κριτική Επιτροπή: Αλέξανδρος Βούτσας – Διδάσκων στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στο εργαστήριο της Φωτογραφίας, Δημήτρης Γιανναράκος – επαγγελματίας φωτογράφος, Αλεξάνδρα Μίχου – γραφίστας,

Αντώνης Κρητικός – μουσικός, Μαργαρίτα Περιβολιώτη – συνταξιούχος καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας ΠΑΔΑ

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση ανατρέχετε στο προφίλ και την σελίδα του Συλλόγου στο fb «Πολιτιστικος Συλλογος Λογκανικου» και στο www.loganikos.gr

Επικοινωνία: p.syl.log@gmail.com

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου