Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Λακωνία

Για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Λακωνία, τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την αγωγή εις βάρος του από τη Ρένα Δούρου, μίλησε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του FLY ο κύριος Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Λακωνία

Νομίζω ότι, λόγω των Σκοπίων, οι εθνικές εκλογές είναι προ των πυλών. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν οι τέσσερις εκ των πέντε υποψηφιοτήτων του Κινήματος Αλλαγής στη Λακωνία. Η λογική με την οποία καταρτίστηκε το ψηφοδέλτιο είναι η εξής: ένας υποψήφιος ανά δήμο και δύο υποψήφιοι από το δήμο Σπάρτης. Η επιλογή του πέμπτου υποψηφίου, για την οποία υπάρχουν τρεις πολύ αξιόλογες επιλογές, είναι στη διακριτική ευχέρεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο, με σοβαρούς επαγγελματίες, που δεν έχουν προκαλέσει ποτέ το κοινωνικό αίσθημα.

Αρνητική για την πορεία της χώρας η διακυβέρνηση Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο δεξιός και ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός, που είχε η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Είναι ταυτισμένος με τον Πάνο Καμμένο και την ακροδεξιά. Η κυβέρνησή του έχει κάνει μεγάλες παρεμβάσεις, με αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, που εμείς δεν θα τολμούσαμε καν να σκεφτούμε. Έχει υποθηκεύσει τη χώρα για 100 χρόνια, έχει χρεώσει τον ελληνικό λαό μέχρι το 2060, έχει κάνει επανειλημμένες περικοπές μισθών και συντάξεων, έχει διαλύσει το κοινωνικό κράτος. Το 20% των πολιτών καλείται να πληρώσει το 90% των φόρων. Έχει εξαφανίσει, λόγω ιδεοληψιών, τη μεσαία τάξη, που είναι η “ατμομηχανή” της οικονομίας μιας χώρας. Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας θέλει να λέγεται αριστερός. Μέσα σε τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είμαστε μάρτυρες σκανδάλων, καταστροφών, αδράνειας σε μεγάλα δημόσια έργα. Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να δημιουργήσει ένα διχαστικό προεκλογικό κλίμα και συγχρόνως να οδηγήσει τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, δίνοντας “ψίχουλα” σε κάποιους, για να μπορέσει να τους κοροϊδέψει. Η τωρινή κυβέρνηση λειτουργεί με βάση την προσωπική φιλία και το συμφέρον χωρίς να νοιάζεται για το κοινωνικό καλό. Όλα αυτά ο ελληνικός λαός θα τα αξιολογήσει την ώρα της κάλπης. Όποια πολιτική αλλαγή κι αν προκύψει μετά τις εκλογές, θα πρέπει να φέρει τη χώρα σε κανονικότητα.

Καταδικαστέο το τρομοκρατικό χτύπημα στον τ/σ ΣΚΑΪ

Το τρομοκρατικό συμβάν στον ΣΚΑΪ θέτει καίρια ζητήματα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν έχει θέση στην κοινωνία. Ο Τύπος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δέχεται τον τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλες πιέσεις. Έχει μπει στο στόχαστρο. Εμείς πρέπει να τον προστατέψουμε και να τον στηρίξουμε, γιατί όπου υπάρχει ισχυρός και αμερόληπτος Τύπος -που λειτουργεί σε θεσμικά πλαίσια- υπάρχει και Δημοκρατία.

Αναπάντητα τα ερωτήματα προς την κ. Δούρου

Την Κυριακή έχω δημοσιεύσει ένα σχετικό άρθρο στο Βήμα. Θεωρώ ότι η κ. Δούρου, επειδή είναι υποχρεωμένη να δώσει απαντήσεις για όλα όσα έχουν συμβεί στη Μάνδρα και στο Μάτι, έχει χάσει την ψυχραιμία της. Η ποινικοποίηση του δημόσιου βίου είναι το τελευταίο καταφύγιο του τσαρλατανισμού. Το καλοκαίρι, μέσα από την παρουσία μου στα ΜΜΕ, σχολίασα την απουσία της κ. Δούρου, ύστερα από τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι. Και αυτό, γιατί θεωρώ ότι σ’ ένα κράτος δικαίου, η πολιτική κριτική αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων και ειδικά των βουλευτών. Μερικές φορές είναι επιβεβλημένη. Δεν συνιστά προσβολή όταν κάνεις κριτική σε ένα πολιτικό πρόσωπο. Είχα θέσει συγκεκριμένες ερωτήσεις στην κ. Δούρου. Όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο αποφεύγει να δώσει απαντήσεις, τότε τίθεται θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Ο λαϊκισμός δεν αποτρέπεται με θυμό και οργή

Υπάρχει μάλλον μια στοχοποίησή μου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις μέρες, μάλιστα, με έχουν παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για το λεκτικό επεισόδιο με την κ. Καββαδία. Λόγω θυμού, την ώρα που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε απαξιωτικά για τον Κώστα Σκανδαλίδη, είπα κάτι, για το οποίο έχω μετανιώσει. Έχω δηλώσει εξάλλου ότι έκανα λάθος. Με τη σειρά της, η κ. Καββαδία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε απευθυνόμενη στον συνάδελφό μου, διότι η λεκτική επίθεσή της ήταν απροκάλυπτη και προκλητική. Οι επιθέσεις που δέχομαι, όμως, δεν με φοβίζουν. Να υπενθυμίσω, ότι στο πρόσφατο παρελθόν και ο κ. Βίτσας, εμφανιζόμενος σε μια εκπομπή στην ΕΡΤ και με αφορμή μια ερώτηση που είχα κάνει σχετικά με την πιθανή εγκατάσταση ενός hot spot στο Γύθειο, είχε πει ότι είμαι γνωστός για τις ακροδεξιές μου αντιλήψεις. Είναι αλήθεια ότι το Κοινοβούλιο δεν βιώνει και τις καλύτερες του ημέρες. Κανένας μας όμως δεν θα έπρεπε να μιλάει ούτε με θυμό ούτε με οργή. Και κυρίως δεν πρέπει να παρασυρθούμε όταν υπάρχουν λαϊκίστικες προκλήσεις.