“Ο Ηλίας του 16ου” στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη

Από τη θεατρική ομάδα Νιάτων

Μια θρυλική θεατρική παράσταση, «ο Ηλίας του 16ου», παρουσιάζεται από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Νιάτων, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη.

Ο Ηλίας του 16ου είναι μια θεατρική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, η οποία μεταφέρθηκε από τη Φίνος Φιλμ στη μεγάλη οθόνη το 1959, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Για την ιστορία: O Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, τρείς φίλοι που οι υποχρεώσεις από δάνεια, κάρτες, ασφάλειες κ.λπ., τους κυνηγούν καθημερινά, αποφασίζουν να κλέψουν τον Λάμπρο, το αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφετέριας, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο. Τη διάρρηξη θα την κάνει ο Θωμάς, ενώ ο Ηλίας ντύνεται αστυφύλακας για περισσότερη … ασφάλεια. Η τύχη όμως τους παίζει ένα παράξενο παιχνίδι, όταν ο δήθεν αστυφύλακας καλείται να διαλευκάνει μία κλοπή κοσμημάτων σε γειτονικό σπίτι.

Ο «Ηλίας του 16ου», η θρυλική κωμωδία που άφησε εποχή και τις γνωστές σε όλους ατάκες «δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω», «να είμαστε και λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες», στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Νιάτων.

Διοργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία» Δήμου Ευρώτα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Να μη λείψει κανείς.