Ο Αδωνις προανήγγειλε το τέλος του κορωνοϊού

Παρακινδυνευμένη πρόβλεψη από τον Άδωνι Γεωργιάδη για το τέλος του κορωνοϊού

Αν και πολλές από τις προβλέψεις ή εκτιμήσεις για τον κορωνοϊό έχουν πέσει έξω, ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε το τέλος της πανδημίας.

Όπως είπε λοιπόν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Ανάπτυξης, μέσα στο Φεβρουάριο θα έχει τελειώσει.

Αφορμή αποτέλεσε η ερώτηση που του έγινε για τα μέτρα στήριξης στον χώρο της εστίασης, με τον κ. Γεωργιάδη να τονίζει: «Δεν βρίσκουν εργαζόμενο ούτε με κυάλι. Σε 1-1,5 μήνα, η πανδημία θα έχει τελειώσει, ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά», ενώ όταν του ζήτησαν να μην λέει αυτό το πράγμα, συμπλήρωσε: «Έχετε δίκιο, ακολουθώ το μοντέλο που είδαμε στη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλεια. Ταχεία κορύφωση, ταχεία αποκλιμάκωση».

Παράλληλα, δήλωσε: «Για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας. Όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους. Εγώ πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστούν τα μέτρα για τους πληττόμενους κυρίως στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης και των catering, που οι μεν έκλεισαν και οι δε είχαν 100% ακυρώσεις. Έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι, αλλά όχι όλοι το ίδιο, είναι άλλο να κλείνει ένα μαγαζί και άλλο να έχει ωράριο έως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, όπως τα καταστήματα εστίασης. Πρέπει να τα δούμε και υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της οικονομίας, καθώς έχει ξεκινήσει μια καινούρια χρονιά».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO

Πηγή