Στο νοσοκομείο Καλαμάτας 4 άτομα με τροφική δηλητηρίαση

Εξετάζεται η αιτία που την προκάλεσε

Στο νοσοκομείο κατέληξαν 4 άτομα από τη Μαραθούπολη μετά από τροφική δηλητηρίαση έχοντας καταναλώσει όλοι το ίδιο φαγητό, σουπιές με χόρτα. Μάλιστα η κατάσταση σε δύο από αυτά ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, όμως χάρη στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους αρχικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ξεπέρασαν όπως όλα δείχνουν τον κίνδυνο. Τα άλλα δύο άτομα εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα σημάδια σε ηλικιωμένη που μαζί με τα υπόλοιπα φιλικά άτομα είχαν καταναλώσει το φαγητό, έμοιαζαν με εγκεφαλικό επεισόδιο προκαλώντας της παράλυση. Η γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει τους οικείους της  και με το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Μετά από λίγη ώρα όμως και άλλα τρία άτομα που είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό άρχισαν να εμφανίζουν διαδοχικά τα ίδια συμπτώματα, ένα εξ αυτών εξίσου σοβαρά.

Όλοι οι πάσχοντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ εξετάζεται η αιτία που προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση, καθώς τα χόρτα είχαν μαζευτεί από τους αγρούς της περιοχής.

Ελευθερία