Π.Νίκας προς συλλόγους: “Να πάρετε τα χρήματα”

Σε συνέχεια ερώτησης εκπροσώπων συλλόγων σχετικά με χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση – παρότρυνση: «Γνωρίζω καλά πως η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή πιέζει φορτικά εκπροσώπους συλλόγων να λάβουν χρήματα με το γνωστό αντίκρισμα. Εγώ λέγω: «Να τα πάρουν οι σύλλογοι τα χρήματα και να πιάσουν αυτά “τόπο”». Παρακαλώ, όμως, να μη συνεργήσουν στη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, γιατί γι’ αυτό ασκείται η πίεση χρηματοδότησης από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή.

Δυστυχώς, η χρησιμοποίηση των ταμείων της Περιφέρειας με σκοπό την ενδυνάμωση της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής στις εκλογές δεν έχει προηγούμενο. «Πάρτε, λοιπόν, τα χρήματα, αφού μάλιστα σας πιέζουν γι’ αυτό. Σκεφτείτε, όμως, το ‘γιατί τα δίνουν’ και το ‘τι επιδιώκουν’».

Παρακαλώ, επίσης, οι εκπρόσωποι συλλόγων που δεν ειδοποιήθηκαν από την Περιφέρεια για χρηματοδότηση να προσέλθουν και αυτοί, απαιτώντας χρηματοδότηση για λόγους δικαιοσύνης και ίσης αντιμετώπισης.

Πολλές χιλιάδες ευρώ μοιράζονται για μετάλλια, ενδυμασίες, φαγητά, δημόσιες σχέσεις, προβολές, χορούς, πανηγύρια κι ένα σωρό απίθανα πράγματα. Ζητήστε όλοι οι σύλλογοι – πολιτιστικοί, καλλιτεχνικοί, αθλητικοί, περιβαλλοντικοί κ.λπ. – οικονομική ενίσχυση. Είναι αναγκαίο να τους αποκαλύψουμε. Το δημόσιο χρήμα ανήκει σε όλους μας».