Νίκας: «Παρών στις εκλογές από οποιαδήποτε θέση»

Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης για τις επερχόμενες εκλογές

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη εκ νέου υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια, δήλωσε:

“Δεν εξαρτάται η πορεία της Περιφέρειας από ένα πρόσωπο και κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι δεν εξαρτάται από μένα. Γύρω από μένα είναι πάνω από 100 άνθρωποι, είτε πολιτικά στελέχη, είτε υπηρεσιακοί παράγοντες, με τους οποίους πρέπει να συνεννοηθώ

είναι μια πορεία δύσκολη –οι εκλογές για την Περιφέρεια, αλλά και για τους δήμους, θα είναι δυσκολότερες, ο βηματισμός του 2019 δεν θα υπάρχει πλέον.

Παράλληλα, στέλνω και ένα μήνυμα και προς κάποιους στη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι νομίζουν ότι η Περιφέρεια ή οι δήμοι είναι εσωτερικό πρόβλημα της ΝΔ και επομένως επιλέγουμε τον μεν ή υπονομεύουμε τον δε. Δεν είναι καθόλου έτσι, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Επαναλαμβάνω ότι οι Ελληνες θα ‘συγκρουστούν’ -με την καλή έννοια- για αυτές τις θέσεις.

Επομένως δεν εξαρτάται από μένα η πορεία της Περιφέρειας, έχω συνείδηση ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από μας -που ήδη ασχολούμαστε με τα κοινά-, οι οποίοι μπορούν να δώσουν και να προσφέρουν περισσότερα από όσα εμείς, είναι κάτι που το αναγνωρίζω.

Επομένως και η θέση και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για όποιον νομίζει ότι μπορεί να δώσει τον αγώνα του, είτε στην Περιφέρεια, είτε στον όποιον δήμο -και βεβαίως να φέρει το καλό αποτέλεσμα

Ομοίως θα πρέπει να ερωτηθούν και οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί ποιον θέλουν υποψήφιο για την Περιφέρεια -θα έρθει ο καιρός που όλοι εμείς, γιατί δεν είμαστε μόνοι μας, θα σας πούμε ποιον θεωρούμε κατάλληλο.

Και εν κατακλείδι, στις εκλογές που έρχονται, εγώ θα είμαι παρών από οποιαδήποτε θέση”.