Νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Δημήτρης Πτωχός

Έκοψε πρώτος το νήμα ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας

Ο Δημήτρης Πτωχός είναι ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ύστερα και από το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας έκοψε πρώτος το νήμα, λαμβάνοντας ποσοστό 52,73% στο 97,18% της ενσωμάτωσης, έναντι του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος ψηφίστηκε από το 47,27%. Ο άνθρωπος που διαδέχεται τον Παναγιώτη Νίκα στο τιμόνι της Πελοποννήσου θα διοικήσει με 27 έδρες, ενώ στη μείζονα αντιπολίτευση οι σύμβουλοι του Πέτρου Τατούλη θα είναι 11.

Δήλωση Πτωχού

“Οι πολίτες αποφάσισαν να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Μετά από τόσο σπουδαία νίκη να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που μας στήριξαν, από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο” τόνισε χαρακτηριστικά κι ευχαρίστησε τους υποψηφίους του συνδυασμού του και τους συνεργάτες του για τη σκληρή δουλειά, την οικογένειά του, την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

“Η Πελοπόννησος αξίζει περισσότερα. Αφήνουμε πίσω την τοξικότητα του χθες, να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Πιστεύω στην πολιτική που ενώνει τις δυνάμεις. Μαζί θα πάμε πιο μακριά.

Ποιος είναι ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ο Δημήτρης Πτωχός είναι Μηχανικός Υπολογιστών και ανώτερο στέλεχος της εταιρείας PEOPLE, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, διαχείρισης και παρακολούθησης μεγάλων και σύνθετων έργων σε πολλούς τομείς όπως αποκρατικοποιήσεις, ενέργεια, μεταφορές, δημόσια διοίκηση, σύνθετα πληροφοριακά συστήματα και κατασκευές ιδιωτικών έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κατέχει διδακτορικό τίτλο της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ με ειδίκευση στην επιχειρησιακή έρευνα και τα συστήματα αποφάσεων και διοίκησης. Διαθέτει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών. Το 2012 ολοκλήρωσε πρόγραμμα ανώτερης διοίκησης (AMP) στο Sloan School of Management του MIT με έμφαση στην στρατηγική, την καινοτομία και την ηγεσία.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και πλούσια γνώση σε θέματα ανάπτυξης επιχειρηματικής στρατηγικής, διοίκησης και ηγεσίας, ενώ έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης την περίοδο 2014-2015 με αντικείμενο την παρακολούθηση, διαχείριση, αξιολόγηση και συντονισμό όλων των δραστηριοτήτων της κυβέρνησης καθώς επίσης και την ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση της πολιτικής, με άμεση αναφορά στον πρωθυπουργό. Επίσης, την περίοδο 2012-2015 ήταν διευθυντής του γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού με αντικείμενο τη συμβολή και συμμετοχή στο σχεδιασμό αναπτυξιακής πολιτικής, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και γενικότερα την ανάπτυξη στρατηγικής σε πολλούς τομείς.

Πριν την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων, ο κ. Πτωχός ήταν διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας PEOPLE για πέντε έτη. Την εταιρεία την δημιούργησε αμέσως μετά την θητεία του ως ανώτερο στέλεχος της εταιρείας TEKA του ομίλου VIOHALCO με αντικείμενο αρχικά τον σχεδιασμό μεγάλων πληροφοριακών συστημάτων (SAP ERP) και στη συνέχεια την επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο κ. Πτωχός άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σαν ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου συστημάτων αποφάσεων και διοίκησης του ΕΜΠ στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχε σε πολλά και μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το TACIS monitoring, MEDA monitoring, FP7 και άλλα με δραστηριοποίηση σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Τέλος, υπήρξε μέλος και τεχνικός σύμβουλος πολλών ομάδων έργων με εταιρείες όπως η Arthur Andersen, Kantor, Planet.