Νεοκλής Κρητικός: Διευκρινίσεις για το Κτηματολόγιο

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Επειδή ο υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός δέχεται αρκετές ερωτήσεις από πολίτες, που ρωτούν αναφορικά με e-mail/sms που λαμβάνουν από το Γραφείο Κτηματογράφησης και προς διευκόλυνσή τους διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με ανακοίνωση  του Ελληνικού Κτηματολογίου, ξεκίνησε σήμερα 19 Ιουνίου 2023, η διαδικασία της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές της Π.Ε. Λακωνίας.

Τί πρέπει να κάνουν οι  ιδιοκτήτες που κατέχουν ακίνητη περιουσία στις περιοχές αυτές: Μέσω της ηλεκτρονικής Προανάρτησης και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr, για 45 ημέρες, (μέχρι Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023) οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και τη γεωγραφική απεικόνιση των ακινήτων τους. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:  

1. Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας).  

2. Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Να τονισθεί, πως εάν συμφωνούν με τα στοιχεία που θα δουν στην  Προανάρτηση, δε χρειάζεται  να προβούν σε καμία άλλη ενέργεια!

Εάν όμως δε συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης  επανεξέτασης των  στοιχείων (το αργότερο έως τις 2/8/2023) ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα e-mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή με φυσική παρουσία, πάντα  κατόπιν ραντεβού στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο η ακίνητη περιουσία, υπάρχει το περιθώριο να γίνει  ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της Προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η ανωτέρω διαδικασία  θα  πρέπει να γίνει για τους  Καλλικρατικούς Δήμους  Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας, Σπάρτης.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να  απευθύνεστε στα γραφεία:    

Γραφείο Κτηματογράφησης Σπάρτης: Όθωνος Αμαλίας 107, Σπάρτη, Τ.Κ. 23100

Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

Τηλέφωνο: 2731083185 (τηλεφωνικό κέντρο)

Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@ktimalakonia.gr (το email αυτό διατίθεται αποκλειστικά για ερωτήματα/πληροφορίες και όχι για υποβολή αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων).

Γραφεία Ενημέρωσης

Αττικής: Υψηλάντου 66, Πεύκη, τηλ. 2107790139, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00

Μολάων: Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Μονεμβασίας (πρώην «Ξύνου»), τηλ. 2732023436, Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00.

Αρεόπολης: Κτίριο Παλαιού Δημαρχείου, Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή 8:00-16:00.

Γυθείου: Δημοτικό Κτίριο επί της οδού Βασιλέως Παύλου, τηλ. 2733024185, Τετάρτη και Πέμπτη 8:00-16:00.