Τέσσερις θέσεις, ειδικότητας Νοσηλευτών (ΠΕ 87.02), για τις ανάγκες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας, προέκυψαν από την 1η Ειδική Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, για την κάλυψη λειτουργικών κενών θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ).
Στην παραπάνω γνωστοποίηση προέβη ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός, προκειμένου να ενημερώσει για την εξέλιξη του προβλήματος του σημαντικού ελλείμματος σε σχολικούς νοσηλευτές που υπήρξε από την απαρχή της σχολικής χρονιάς, λόγω της εξάντλησης του πίνακα των αναπληρωτών. Εξάλλου, το θέμα είχε επισημάνει και στην αρμόδια Υπουργό, μέσω κοινοβουλευτικής Ερώτησης.
Όπως εξηγεί: «Τα λειτουργικά κενά για την ΠΕ25, η οποία είναι και η προτιμώμενη ειδικότητα, ήταν -μέχρι χθες- 7 για τη ΔΠΕ Λακωνίας και 5 για τη ΔΔΕ Λακωνίας. Με την έναρξη του σχολικού έτους, οι μαθητές που χρήζουν Σχολικού Νοσηλευτή, στερούνταν της πολύτιμης επιστημονικής συνδρομής, ενώ οι οικογένειές τους αναλαμβάνουν ιδιωτικά το κόστος».
Ο κ. Κρητικός υπογραμμίζει πως το ΥΠΑΙΘΑ θα προβεί σε έκδοση και 2ης Ειδικής πρόσκλησης, ενώ η επόμενη παρεχόμενη δυνατότητα είναι η έκδοση της 1ης Τοπικής πρόσκλησης από τις Διευθύνσεις της Π.Ε. Λακωνίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, δυνατότητες τις οποίες -όπως κι ο ίδιος είχε επισημάνει στην Ερώτησή του- διαθέτει το αρμόδιο υπουργείο και ενεργοποιεί σταδιακά για την κάλυψη των λειτουργικών κενών.