Νέο σχολικό συγκρότημα στην Ελαφόνησο

Σημαντικές αποφάσεις τις Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε χθες, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης που αφορά στο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της νότιας παράκαμψης του Αργους (β΄ φάση).

Ακόμα, εγκρίθηκε από την Επιτροπή η σύναψη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προγραμματικών συμβάσεων, α) με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, με αντικείμενο την διόρθωση κτηματολογικών στοιχείων απαλλοτρίωσης για τους δρόμους Τίρυνθα – Αγία Ελεούσα και Λευκάκια – Δρέπανο, β) με την ΔΕΥΑ Ναυπλιέων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, με αντικείμενο την συντήρηση και αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον Δήμο Ναυπλιέων, γ) με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, με αντικείμενο την ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, δ) με την “Μοριάς” Α.Ε., με αντικείμενο την εκπόνηση της μελέτης αναδασμού αγροκτημάτων Αρχαίας Φενεού, Ματίου και Πανοράματος, ε) με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, με αντικείμενο την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρικού Κάμπου, στον Δήμο Δυτικής Μάνης και στ) με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με αντικείμενο την απόκτηση ακινήτου στον Δήμο Ναυπλιέων για την στέγαση του διοικητηρίου της Π.Ε. Αργολίδας.

Εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης με αντικείμενο την με προϋπολογισμό 360.000 ευρώ βελτίωση της αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων ποδοσφαίρου Μυκηνών και Μαλανδρενίου.

Ενέκρινε, ακόμα, την διεξαγωγή διαγωνισμού για την δημοπρασία κατασκευής του νέο σχολικού συγκροτήματος Δήμου Ελαφονήσου -έργο προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ-, ενώ προέβη και στην έγκριση των μελετών του 2ου σταδίου για την κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, στην Σκάλα, κοντά στην υφιστάμενη μεταλλική γέφυρα.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής στην μέσω του ΕΣΗΔΗΣ ανοικτή διαδικασία για το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της ρύθμισης της κυκλοφορίας και συντήρησης της εθνικής οδού στον κόμβο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας.

Προέβη, εξ άλλου, στην έγκριση του 1ου πρακτικού αποσφράγισης ηλεκτρονικών (υπο)φακέλων της μέσω του ΕΣΗΔΗΣ ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της μελέτης κατασκευής νέου οδικού άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα στη Μεσσηνία, εκτιμώμενης αξίας 960.000 ευρώ. Ενέκρινε επίσης το πρακτικό αποσφράγισης προσφορών της δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο αντιπλημμυρικής προστασίας (με την κατασκευή συρματοκιβωτίων) στα πρανή του ποταμού Ξερίλα, στις περιοχές Βελιγοστής και Κοτσιρίδι στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού κατακύρωσης αναδόχου στον ανοικτό, ηλεκτρονικό, διεθνή διαγωνισμό, άνω των ορίων, για την προμήθεια χλοοτάπητα και διαφόρων υλικών στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας.