Νέο πρόστιμο στο Δήμο Γορτυνίας για μόλυνση του περιβάλλοντος

Στην επιβολή νέου προστίμου 10.000 ευρώ στον Δήμο Γορτυνίας προστίμου προχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί κι άλλες αποφάσεις τα προηγούμενα χρόνια για την επιβολής διοικητικών κυρώσεων στο Δήμο Γορτυνίας για τον εν λόγω αγωγό.

Η τελευταία απόφαση ελήφθη επειδή σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση:

«1. Προβαίνει σε ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών λυμάτων στο περιβάλλον από αγωγό ομβρίων στον οποίο έχουν συνδεθεί αποχετεύσεις κατοίκων της Τ.Κ. Καλλιανίου.

2. Έχει υλοποιήσει μόνο μερικά από τα προσωρινά μέτρα στα οποία έχει κληθεί να προβεί από την Υπηρεσία με προηγούμενες αποφάσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος.»

Πάντοτε, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, «οι ενέργειες προκαλούν τη ρύπανση και μόλυνση του περιβάλλοντος».

Ο Δήμος Γορτυνίας καλείται :

-Να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις ενέργειες αποσύνδεσης τυχόν παράνομων συνδέσεων με το δίκτυο ομβρίων και να ενημερωθεί η Υπηρεσία μας για τα αποτελέσματα.

– Να προβαίνει σε δειγματοληψία και εργαστηριακό έλεγχο, όπως έχει οριστεί στις προηγούμενες αποφάσεις Περιφερειάρχη, ώστε να παρακολουθούνται οι παράμετροι του εξερχόμενου από τον αγωγό ύδατος. Να γίνει η πρώτη δειγματοληψία εντός ενός μηνός από την παραλαβή της παρούσης και να αποσταλούν τα αποτελέσματα στην Υπηρεσία μας.

Ο φάκελος της υποθέσεως θα διαβιβασθεί στη δικαιοσύνη για την ενδεχόμενη
επιβολή κυρώσεων.

Κατά της απόφασης αυτής, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, εντός 60 ημερών από την ημέρα κοινοποίησής της στον παραβάτη.

Επίσης, κατά της απόφασης αυτής, όσον αφορά τη νομιμότητα έκδοσής της, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας & Ιονίου μέσα σε 15 ημέρες, από τη δημοσιοποίησή της, ή αφότου έλαβε γνώση.