Νεκρός ένας νεαρός ΡΟΜΑ στη Σπάρτη

Νέα στοιχεία στο φως από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου

Νεκρός από πυρά συγγενούς του έπεσε ένας 33χρονος ΡΟΜΑ, το βράδυ της Τετάρτης και ώρα 21.00.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Fly από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου,  μερικές ώρες πριν το μοιραίο συμβάν, το θύμα είχε διαπληκτιστεί με τον 20χρονο ξάδερφό του.

Στη συνέχεια, ο τελευταίος μετέβη μαζί με τον 45χρονο πατέρα του, στην οικία του 33χρονου, όπου και παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος, καθώς ο 45χρονος ΡΟΜΑ πυροβόλησε θανάσιμα, όπως αποδείχθηκε, με κυνηγετικό όπλο τον ανιψιό του. Μάλιστα, στράφηκε και προς τον έτερο 16χρονο ανιψιό του, αδερφό του θύματος, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά τελικά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Στη νοσηλευτική μονάδα ακολούθησε ένταση από τους οικείους του και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Ανθρωποκτονία 33χρονου ημεδαπού στη Λακωνία | Για την υπόθεση κατηγορείται 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται

Χθες (20.9.2023) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, έπειτα από διαπληκτισμό, 45χρονος ημεδαπός μετέβη πεζός μαζί με 20χρονο ημεδαπό στην οικία του 33χρονου, όπου ο 45χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 33χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Επιπλέον, ο 20χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε ελαφρά ανήλικο ημεδαπό.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 20χρονος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στο σημείο μετέβη το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Λακωνίας για εξερεύνηση του χώρου.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται.