“Νεκρή” πόλη τη νύχτα το Ναύπλιο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά

Από την εφαρμογή του lockdown σε εστίαση και διασκέδαση

Άδοξο ήταν το τέλος στα σχέδια για ρεβεγιόν σε κέντρα διασκέδασης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, που έβαλε η κυβέρνηση με την επίσπευση των μέτρων από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου. Στο Ναύπλιο το πρώτο βράδυ εφαρμογής των νέων μέτρων θύμιζε ολοκληρωτικό lockdown, καθώς στις 12 τη νύχτα εκτός από τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης δεν κυκλοφορούσε ψυχή στους δρόμους, με την πόλη να είναι εντελώς “νεκρή” από κίνηση, ενώ η αστυνομία έκανε συνεχείς περιπολίες.

Η μουσική και οι όρθιοι λοιπόν σύμφωνα με τα νέα μέτρα απαγορεύονται στην εστίαση, που θα κλείνει στις 12 τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση σήμερα παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θα λειτουργήσει μέχρι τις 2 το πρωί. Προφανώς τα ρεβεγιόν ακυρώνονται υπό αυτές τις συνθήκες και όσοι βγουν θα έχουν την δυνατότητα ενός δείπνου σε τραπέζι το πολύ έξι ατόμων. Οι υπόλοιποι, το πιο πιθανό είναι να καταλήξουν σε κάποιο σπιτικό ρεβεγιόν, όπου δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος.

Τα κέντρα διασκέδασης, ήδη, διαμαρτύρονται έντονα. “Τα μέτρα σημαίνουν καθαρά λοκντάουν. Χωρίς μουσική δεν γίνεται να λειτουργήσει επιχείρηση εστίασης ή διασκέδασης” λένε οι επαγγελματίες.–

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ