Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μαρτυρίες γιατρών ρίχνουν φως στο θάνατο της Τζωρτζίνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα με τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών να είναι αυτές που αναμένεται να ρίξουν «φως».

Την πορεία της υγείας της 9χρονης Τζωρτζίνας μέσα από τα μάτια των γιατρών που την είχαν αναλάβει από την πρώτη στιγμή μέχρι και τον θάνατό της στις 29/1 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παρουσίασε η εκπομπή T-live.

H Τζωρτζίνα παθαίνει την πρώτη ανακοπή όσο νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στις 11 Απριλίου 2021. Όπως έχει πει η μητέρα, κατά τη διάρκεια της κρίσης του μικρού παιδιού ήταν ξύπνια και μιλούσε στο τηλέφωνο, ενώ μόλις κατάλαβε την κρίση ειδοποίησε τους γιατρούς.

Ιατρικές πηγές, ωστόσο, σημείωσαν στο T-live, πως το παιδί ήταν υγιέστατο και ουδέποτε εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα. «Το παιδί δεν είχε κάτι, για να διαπιστώσεις κάτι πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα. Δεν υπήρχε κάτι και από όλες τις εξετάσεις που έγιναν, όλα ήταν αρνητικά. Είχε ακτινογραφίες, υπέρηχους, τίποτα δεν προέκυψε. Όλα ήταν φυσιολογικά, το παιδί ήταν συνέχεια στο μόνιτορ» είπαν ιατρικές πηγές στον Alpha.

Μετά την πρώτη ανακοπή, η Τζωρτζίνα μπαίνει στη ΜΕΘ, σταθεροποιείται και αποσωληνώνεται. Τότε αποφασίζεται να μπει απινιδωτής και να μπει στο Ωνάσειο. Ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο επισημαίνουν πως η 9χρονη έκανε μόνο ένα παρατεταμένο επεισόδιο με σπασμούς που οφειλόταν σε υψηλό πυρετό.

Μάλιστα, επιβεβαιώνουν στο T-live πως όταν συνέβη το περιστατικό, η 33χρονη δεν ήταν παρούσα.

Για επτά μήνες η Τζωρτζίνα επιστρέφει στο σπίτι. Και ενώ όλα πηγαίνουν καλά, ξαφνικά, όπως υποστηρίζει η μητέρα, έχει ένα επεισόδιο με αφρούς και σπασμούς και μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Ρίο. Το πρώτο βράδυ είναι ήρεμη αλλά το δεύτερο βράδυ κάνει ακόμη ένα επεισόδιο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι τα επεισόδια λάμβαναν χώρα μόνο στην παιδιατρική μονάδα, ενώ όταν το παιδί ήταν στη ΜΕΘ, η κατάσταση ήταν φυσιολογική.

newsit.gr