Νέες συλλήψεις στην Κόρινθο

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα τουΤμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, -12- περιπτώσεις κλοπώνκαι -3- περιπτώσεις αποπειρών αυτών, στην Κόρινθο και στο Λουτράκι Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (1.12.2022) τοαπόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, δύο (2) άτομα,17χρονος ημεδαπός και ανήλικος αλλοδαπός, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 19χρονο αλλοδαπό.

Ειδικότερα, χθες (1.12.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας,  ο ανήλικος με τον 17χρονο,διέρρηξαν πρακτορείο ΟΠΑΠ και αφαίρεσαν χρήματα.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, χθες το απόγευμα στην Κόρινθο Κορινθίας, εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη έναν 19χρονο αλλοδαπό, κατά το χρονικό διάστημα από την 25.7.2022 έως και την 24.10.2022, στην Κόρινθο και στο Λουτράκι Κορινθίας, είχαν διαπράξει επιπλέον -11– περιπτώσεις κλοπών και -3περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε επιχειρήσεις και καταστήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρική συσκευήκαι είδη ρουχισμού, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε, ενώ η συνολική τους αξία ξεπερνά το ποσό των -3.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη -2- άτομα, 36χρονη αλλοδαπή και 48χρονη ημεδαπή, γονείς των συλληφθέντων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.