Νέες συλλήψεις & εξιχνιάσεις στην Πελοπόννησο

Διενεργούνται προανακρίσεις

Συνελήφθη, χθες (8.2.2024) το απόγευμα, στο Άργος, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 31χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών.

Συνελήφθη, χθες (8.2.2024) το απόγευμα, στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, ανήλικος αλλοδαπός, γιατί κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί την 23.7.2023 από τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας. Ανωτέρω μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, ο ανήλικος στερούταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Συνελήφθη, χθες (8.2.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 59χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -16,1- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

Συνελήφθη, χθες (8.2.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν, χθες (8.2.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 41 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που έγινε την 7.2.2024 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος, 23χρονου ημεδαπού, για κλοπή τροχοφόρου.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -2- ημεδαποί, ηλικίας 23 και 28 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 19.10.2023 έως και την 22.1.2024, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει συνολικά -4- περιπτώσεις κλοπών και -1- περίπτωση απόπειρα κλοπής,  σε οικίες και επιχείρηση, όπου αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Τέλος, από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -18.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστου-Ευρωστίνης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.