Νέες απειλές Ερντογάν: Μη μας κάνετε πλάκα, θα πάθετε ό,τι οι πρόγονοί σας

Προσωπική επίθεση στον Μητσοτάκη

Ακόμη μια προσωπική επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η Τουρκία επιμένει στην προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας. Τούρκος πρόεδρος φαίνεται ότι δεν μπορεί να… ξεπεράσει το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέθεσε τις τουρκικές παραβιάσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Από την πόλη Βαν, το απόγευμα της Κυριακής (12.06.2022), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως δεν τήρησε τα όσα συμφώνησαν οι δυο τους στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, όταν, όπως είπε, μίλησαν σαν άνδρες και συμφώνησαν ότι δεν θα έκαναν δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά απείλησε την Ελλάδα ότι «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια», θυμίζοντας ξεκάθαρα την Μικρασιατική Καταστροφή. Είπε επίσης ότι η Τουρκία έστειλε μήνυμα με την άσκηση Efes και τη Ελλάδα το… έλαβε!

Δείχνοντας, για άλλη μια φορά, ότι έχει ενοχληθεί από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε πει πως δεν θα κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας, πως εκείνος (ο Ερντογάν) τον φιλοξένησε (τον Μητσοτάκη), συνέφαγαν και «πέρασαν δυο με τρεις εβδομάδες. Πηγαίνει στις ΗΠΑ και μιλά στο Κογκρέσο εναντίον μας κατά των F-16. Δεν το “τρώμε” Μητσοτάκη».

«Η μαγκιά αυτού του λαού (της Τουρκίας) δεν χάφτει τέτοιες πλάκες. Όταν πήγαν να κάνουν πλάκα οι πρόγονοί σου πριν από 100 χρόνια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο. Θα είναι βαρύ το τίμημα» πρόσθεσε ο Ερντογάν, που αναφέρθηκε και στην άσκηση Efes στη Σμύρνη, όπου βρέθηκε πριν από μερικές μέρες μαζί με τον ακροδεξιό εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπολύοντας και τότε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας. «Πήγαμε με τον Μπαχτσελί στην άσκηση Efes και δώσαμε ένα μήνυμα κάπου, ξέρετε που και φαίνεται ότι το κατάλαβαν» είπε.

«Δημιουργήθηκαν 5+4 βάσεις, όταν ρωτάμε για ποιο λόγο, λένε κατά των Ρώσων. Τι έχετε κάνει στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας; Τα λόγια σου είναι γεμάτα ψέματα (σ.σ. αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη)», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO

Ο Ερντογάν τα έβαλε και με τη Δύση, λέγοντας πως «δεν είναι άξια εμπιστοσύνης, έχουν καθυστερήσει την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1963, δεν υπάρχει καμία ειλικρίνεια, το έθνος μας έχει ακεραιότητα».