Νέα σχολική χρονιά | Ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους και επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση

Η ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

14 Σεπτεμβρίου 2020.Τα σχολεία με μια εβδομάδα καθυστέρηση ανοίγουν.
Η κυβέρνηση «των αρίστων» και το επιτελικό κράτος έδειξε και πάλι απόλυτα έτοιμο.
Καθαρίστριες δεν έχουν φτάσει στα σχολεία μέχρι και τις 09-09.
Αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά 21.000 ( πέρσι 45.000),τα ακάλυπτα κενά στο νομό μας και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης σε τριψήφιο νούμερο.
Καμία διάθεση από τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για δημιουργία τμημάτων με δεκαπέντε μαθητές.
Οι εγκύκλιοι για την λειτουργία έρχονται λίγο-λίγο και με το σταγονόμετρο αποτέλεσμα οι σύλλογοι διδασκόντων να μην είναι σε θέση να οργανώσουν αποτελεσματικά το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.
Κομφούζιο με τις μάσκες αλλά την λύση θα δώσουν τα παγουρίνο που μοιράζει η κ. Υπουργός
Πέρα από τις υποδείξεις για ατομική ευθύνη υπάρχει και η κυβερνητική πολιτική ευθύνη για την εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Αν έτσι λειτουργεί το επιτελικό κράτος και η κυβέρνηση που το καθοδηγεί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, Έχουν αποκλειστικά την ευθύνη.
Τα σχολεία δεν μπορούν να μείνουν κλειστά χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των νέων όλων των ηλικιών. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν ως πρόβατα επί σφαγή, εξαιτίας της άρνησής τους να δαπανήσουν για την υγεία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Καλούμε την κυβέρνηση και την υπουργό παιδείας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη παίζουν με την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους!